Campionate

Inter a luat doar 6 puncte în ultimele 5 etape

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana Italiei, vineri 1-3 cu Catania, trece prin cea mai neagră perioadă de cînd pe bancă se află Jose Mourinho

Un sfert de oră. Atît a fost de ajuns pentru ca avantajul Interului în faţa modestei Catania să se transforme vineri seară într-o înfrîngere (1-3) ce înlătură orice dubii. Campioana en titre a Italiei traversează cea mai gravă criză din vara lui 2008 încoace, de cînd pe bancă se află portughezul Jose Mourinho.

Cifrele sînt dure. În ultimele cinci etape, nerazzurrii n-au adunat decît 6 puncte mari şi late. Scoase din 3 remize albe şi o victorie, bifată la Udine. Goluri marcate: 4! Goluri primite: 5. După dezastrul de la Catania, directorul executiv al clubului, Marco Branca, a respins ideea unei crize, punînd totul pe seama "lipsei de concentrare". Trimitere mai ales spre ghanezul Muntari, care în 70 de secunde de la intrarea pe gazon a făcut rost de un penalty pentru gazde şi de o eliminare pentru el.

Însă declinul nerazzurrilor are legătură şi cu ieşirile lui Mourinho. Ca şi la Chelsea, portughezul a căutat să-şi protejeze jucătorii şi s-a luat la "trîntă" fie cu ziariştii, fie cu arbitrii, atunci cînd i s-a părut că e "furat". Dar, de data aceasta, efectul n-a fost cel dorit. Spectatoare la show-urile lui Jose, echipa a uitat să mai lupte pentru puncte. Iar acum tremură la gîndul că, diseară, rivala Milan se poate apropia la numai un punct în clasament.   

7 puncte mai puţin are Inter Milano faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut

9 puncte e avansul maxim pe care nerazzurii l-au avut în acest sezon (etapa 21)

Mourinho, în boxă
Aflat la ultima dintre cele trei etape de suspendare dictate de Federaţia italiană împotriva sa, Jose Mourinho a avut parte de un tratament mai special la Catania. Ca să nu mai poată da indicaţii jucătorilor săi, cum s-a întîmplat etapa trecută, organizatorii i-au pus la dispoziţie antrenorului interist una din boxele postului tv Sky. Astfel, Mourinho n-a putut vorbi decît cu reporterii de la Eurosport, despre returul din "optimile" Ligii cu Chelsea.

ULTIMELE 5 MECIURI DIN SERIE A
Napoli - Inter    0-0
Inter - Sampdoria    0-0
Udinese - Inter    2-3
Inter - Genoa    0-0
Catania - Inter    3-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.