Nationala

Sîmbătă, 3 octombrie 2009

Florin Cheran, Cheran, U17

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Asta e data la care Dorel Negruţ susţine că a fost sunat de federalul Adrian Mihalcea să-i ceară şpagă 7.000 de euro, pentru ca Florin Cheran să-i convoace fiul la lot

Tatăl juniorului Sergiu Negruţ (16 ani), de la CFR Cluj, a povestit unor apropiaţi că federalul Adrian Mihalcea i-a făcut propunerea cu cîteva zile înainte ca selecţionata  U17 să se reunească pentru miniturneul de calificare, desfăşurat la Mogoşoaia (16-21 octombrie 2009).

"Vineri s-au întors, m-a sunat sîmbătă"
"Lotul s-a întors într-o vineri dintr-un turneu în Turcia, unde a fost şi fiul meu, iar sîmbătă m-a sunat Mihalcea. Mi-a zis că domnul profesor Cheran n-a fost prea mulţumit de el, dar l-ar convoca dacă dau 7.000 de euro. Luni urma ca echipa să intre în cantonament la Mogoşoaia pentru pregătirea miniturneului de calificare la CE 2010. N-am acceptat, iar Sergiu n-a mai fost chemat", a povestit Dorel Negruţ într-un cerc de prieteni.

"Să se facă anchetă! Eu am vorbit ultima oară cu Dorel Negruţ acum un an. Să facă dovada că i-aş fi cerut 7.000 de euro, altfel mergem în instanţă"
Adrian Mihalcea, federal "Organizare-Protocol"

Sergiu, titular la ultimul său meci la lot
În urma acestor mărturii, GSP a identificat data convorbirii dintre Mihalcea şi Dorel Negruţ. E vorba de sîmbătă, 3 octombrie 2009, a doua zi după revenirea lotului din Turcia, unde juniorii au susţinut două amicale cu selecţionata ţării gazdă: pe 29 septembrie (scor 3-6) şi pe 1 octombrie (scor 2-3). Atacantul Sergiu Negruţ a fost rezervă în primul joc şi titular în al doilea, dar n-a marcat nici un gol. 

"Dacă se va face o anchetă, cu siguranţă, se pot scoate stenogramele convorbirilor telefonice. Mai sînt şi alte dovezi, dar nu le discut acum"
Dorel Negruţ, la Realitatea TV

Susţinut de încă trei părinţi
GSP a aflat ce atuuri păstrează în mînecă Dorel Negruţ, în cazul în care va fi acţionat în instanţă. Alţi trei părinţi sînt dispuşi să depună mărturie că li s-a cerut şpagă pentru ca băieţii lor să fie selecţionaţi la lot. Cheran a renunţat la mai mulţi jucători înaintea miniturneului de calificare, nu doar la Sergiu Negruţ.

"Vreau să se facă selecţia pe merit, de-asta n-am acceptat să dau bani. Nu vreau ca fiul meu să ajungă la lot pentru că am plătit eu"
Dorel Negruţ, la Realitatea TV

Plăteşte doar Mihalcea?
Ionuţ Lupescu a vorbit sîmbătă cu tatăl juniorului Sergiu Negruţ: "Dorel Negruţ mi-a confirmat o parte din discuţii, dar spune că n-are nici o înregistrare. Vom face o anchetă". Mircea Sandu îl apără pe Cheran şi sugerează că doar federalul Mihalcea ar fi în culpă: "Am văzut că nu Cheran e implicat, ci acel angajat FRF, Adrian Mihalcea, care ar fi cerut bani în numele lui. Dacă e adevărat, Mihalcea o să aibă de-a face cu oamenii legii".

6 luni este termenul legal de stocare a convorbirilor telefonice. Au trecut 5 luni de la data cînd Dorel Negruţ susţine că a fost sunat de Mihalcea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.