Liga 1

Unirea a remizat la Timişoara şi rămîne fără victorie în 2010!

Cosmin Contra, Contra, Poli Timisoara

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Urziceniul a pus o nouă piedică Timişoarei pe teren propriu, după ce sezonul trecut i-a suflat titlul

Finala campionatului trecut, Timişoara - Urziceni, s-a jucat la vestiare, înainte de startul partidei. Israelianul Ronny Levy a croit un baraj solid, care nici măcar nu s-a clătinat în prima repriză la acţiunile fără consistenţă ale gazdelor. Doar un şut anemic al lui Bourceanu a înviorat tribuna în prima jumătate de oră (25), în timp ce replica ialomiţenilor a venit dintr-un corner surprinzător executat de Pădureţu în chiar debutul meciului.
Vezi rezumatul meciului Poli - Unirea 0-0! (video)

Poli a presat jumătatea adversă, construind atent în linia mediană, dar Parks pare un rătăcit în tranziţie după "epoca Gigel Bucur". Nimic nu i-a ieşit costaricanului în duelurile aprige cu Fernandes, care i-a trimis şi un upercut (40), neobservat de Kovacs. Pînza de păianjen construită de Levy în apropierea careului lui Tudor s-a fisurat abia la pătrunderea lui Chiţu, dar Goga a tras în goalkeeperul campionilor (35).

Final încins de Popa
Un antijoc perfect al Urziceniului s-a developat la reluare. Timişoara şi-a pierdut luciditatea, dar putea da lovitura după o oră de joc, atunci cînd Daniel Tudor a scos miraculos, în două rînduri, reluările lui Mera şi Goga (62, 63). Iar cînd mingea a evitat mănuşile lui Tudor s-a scurs pe lîngă bară, după şutul plasat al "Poetului" din ofensiva viola (69).

Asistentul Popa a încins finalul cu o semnalizare pripită la henţul lui Brandan (79), pe Bega se putea declanşa o nouă revoluţie, însă Kovacs a rămas inflexibil şi nu a dictat penalty. Acelaşi Goga a încercat să modifice soarta unei remize (87), dar Urziceniul a rezistat, punînd o nouă piedică viselor de titlu din Banat.

"I-am zis lui Popa să ţină steagul sus, dar am înţeles că arbitrul Kovacs i-a cerut să-l lase jos. A fost penalty, mingea era aşezată pentru reluarea lui Goga, dar Brandan a făcut henţ"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

"Nu se mai poate cu arbitrii români, trebuie neapărat aduşi alţii din străinătate. Lui Kovacs i-a convenit egalul!"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

"Da, Kovacs a greşit, dar atunci cînd ne-a refuzat nouă penalty-ul după faultul lui Taborda asupra lui Onofraş!"
MIHAI STOICA, manager general Unirea

"Cred că rezultatul e echitabil. De obicei, egalul nu ajută pe nimeni, dar la un astfel de campionat, cred că nouă ne va folosi"
Ronny Levy, antrenor Unirea Urziceni

"A văzut un stadion întreg cum tuşierul a indicat penalty, dar, din păcate, nu ni s-a dat nimic. Am avut şapte ocazii, dar am ratat din toate poziţiile. E dureros!"
Dorin Goga, atacant Poli Timişoara

"Arbitrul a greşit, dar împotriva noastră"
În minutul 75, Taborda l-a lovit în propriul careu cu talpa pe Onofraş (foto), iar oaspeţii au cerut penalty şi eliminare. Cel mai vehement a fost Bruno Fernandes, care s-a încăierat apoi cu Contra, ambii fiind sancţionaţi cu "galben". La finalul partidei, managerul general al Unirii, Mihai Stoica, l-a acuzat şi el pe "central": "Da, sînt de acord cu timişorenii care spun că Istvan Kovacs a greşit, dar a greşit împotriva noastră! Dacă ne dădea penalty la intrarea lui Taborda, cîştigam fără probleme".

Kovacs l-a iertat pe Fernandes
Cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, la un duel aerian, fundaşul central al ialomiţenilor, Bruno Fernandes, l-a pus la pămînt pe costaricanul Winston Parks cu un cot aplicat în plină figură (foto stînga). "Centralul" Istvan Kovacs nu a acordat nici măcar fault pentru timişoreni, lăsînd jocul să continue, deşi lovitura cu cotul a lui Fernandes putea fi sancţionată cu cartonaş roşu. În minutul 79, tuşierul Ionel Popa a ridicat fanionul la un henţ în careu comis de Brandan, dar Kovacs a trecut, corect, peste semnalizarea asistentului, spre iritarea băncii tehnice a bănăţenilor. Brandan a lovit balonul cu mîna, însă involuntar şi de la distanţă extrem de mică (foto dreapta).

- În minutul 75, Taborda l-a lovit în propriul careu cu talpa pe Onofraş, iar oaspeţii au cerut penalty şi eliminare. Cel mai vehement a fost Fernandes, care s-a încăierat apoi cu Contra, ambii fiind sancţionaţi cu "galben".
- Costel Pantilimon a fost ieri pentru a doua oară consecutiv rezervă la Poli, portughezul Pedro Taborda fiind preferat titular de Sabău. Pantilimon a pierdut echipa etapa trecută, în Giuleşti, din cauza unei contracturi suferite la echipa naţională.
- Slovacul Jan Kozak nu a prins nici măcar lotul de 18 aseară, pentru prima dată de la venirea sa la Poli.
- Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a fost huiduit de publicul timişorean în momentul în care a ieşit de la cabine.
- Unirea a fost încurajată la Timişoara doar de un suporter. El a afişat la început un banner pe care scria "Lupul singuratic", pentru ca la final să arate altul, "Lupul fericit".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.