Altele

Preşedinţii au caracterizat bugetul pentru sport: "Dramă, tragedie!" :(

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aşa au calificat preşedinţii de federaţiii naţionale bugetul primit după şedinţa în care s-au împărţit banii pe 2010

Şedinţă importantă ieri, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. După două luni şi jumătate de muncă fără bani, preşedinţii de federaţii sportive naţionale au fost convocaţi de către Doina Melinte la împărţirea bugetului pe acest an.

Bugetul în 2010 prevăzut pentru federaţii este de 73 de milioane de lei. Dar s-au împărţit 63 de milioane, 10% fiind blocaţi. "Este un buget dezamăgitor, la nivelul anului 2005. Am fost întrebat de ce am trimis doar trei sportivi la Mondialele de sală. În viitor, vom avea unul singur!", a declarat Sorin Matei, preşedintele FR Atletism. Lui i s-au repartizat 6,1 milioane de lei.

La acelaşi nivel se află şi canotajul. "Numai participarea la Mondialele din Noua Zeelandă ne costă zece la sută din buget!", a explicat Elisabeta Lipă, şefa FR Canotaj, care a precizat că atunci cînd va rămîne fără bani se va duce cu medaliile la gît în faţa Guvernului. Scrima pare a fi cea mai dezavantajată. Disciplina care în 2009 a adus două medalii mondiale a primit doar 3 milioane de lei. "Este mai puţin decît baschetul, handbalul, rugbyul. Am crezut că datoria noastră e să aducem medalii. M-am înşelat!", a afirmat Ana Pascu, preşedintele FR Scrimă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.