Liga 1

Titularizarea lui Ovidiu Petre stîrneşte controverse » Cine a făcut echipa: GIGI sau LIPPI?

Ovidiu Petre, Petre, Steaua

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Becali l-a presat prin declaraţiile de dinaintea derby-ului pe Stoichiţă să-l retragă în defensivă pe Petre, lucru care s-a şi întîmplat, motiv pentru care antrenorul a scăpat de criticile patronului

Experimentul Ovidiu Petre fundaş central s-a transformat într-un fiasco total, apărarea Stelei cu "Ceasul" în centrul defensiv fiind făcută ţăndări de atacanţii lui Dinamo. Chiar dacă mutarea surprinzătoare a lui Stoichiţă a fost falimentară şi a decis practic derby-ul, Becali nu l-a criticat deloc la finalul partidei pe tehnician.

"De ce e de vină Stoichiţă? N-are nici o vină el", a spus Becali. Patronul a lăsat apoi să se înţeleagă că, de fapt, în spatele deciziei de a-l folosi pe Ovidiu Petre ca stoper s-ar fi aflat chiar el, iar antrenorul s-a supus. "Stoichiţă a încercat ceva, a făcut un experiment cu Ovidiu Petre fundaş central şi n-am cum să fiu supărat. Mie mi-a plăcut ideea cu el fundaş central. Aş fi ipocrit acum să vin şi să-i reproşez că a făcut aşa", a adăugat Becali.

Cum s-a ajuns totuşi la soluţia Ovidiu Petre fundaş central? Becali l-a presat pe Stoichiţă, prin declaraţii directe în ultimele săptămîni, în care îi sugera să-l joace în centrul defensivei. Cum Jelev a fost suspendat şi cum Baciu a fost interzis la echipă chiar de patron după meciul cu Ceahlăul, Stoichiţă a cedat şi i-a făcut pe plac patronului.

"Sincer, Mihai Stoichiţă m-a dezamăgit crunt. Am crezut că e un antrenor care nu se ia după patron, dar m-am înşelat. Mutarea cu Ovidiu Petre fundaş central e a lui Becali şi cu asta am spus tot"
Mircea Rădulescu, director Şcoala de Antrenori FRF

"I-am zis imediat după meci lui Argăseală să-i transmită lui Stoichiţă să stea liniştit că nu sînt supărat pe el. Jur că n-am ce să-i reproşez"
Gigi Becali

"Lippi" şochează:
"Cuplul Ovidiu Petre-Parpas s-a descurcat bine"
Antrenorul Stelei a venit dărîmat la conferinţa de presă, unde printre alte declaraţii a făcut şi una surprinzătoare. "Ovidiu Petre şi Parpas s-au descurcat OK", a spus Stoichiţă, după care a explicat şi de ce a decis în minutul 47 să-l treacă pe primul mijlocaş: "Am fost obligat să schimb pentru că la mijloc nu mergea treaba".

Stoichiţă desfiinţat

Ilie Dumitrescu l-a pus violent la zid pe tehnicianul Stelei. Fostul mare fotbalist din Ghencea l-a desfiinţat pe Stoichiţă. "A făcut o mare eroare cînd l-a băgat pe Ovidiu Petre fundaş, el nu jucase niciodată acolo. După 15 minute trebuie să-l schimbe pentru că dacă era 3-0 pentru Dinamo după primul sfert de oră nu s-ar fi supărat nimeni", a spus Ilie la pauză, iar la final a adăugat: "A fost o umilinţă totală. Eu, ca stelist adevărat ce sînt, m-am simţit umilit, călcat în picioare de modul în care a jucat Steaua".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.