Altele

Cristoph Sumann şi Emil Hegle Svendsen, despărţiţi de un punct în clasamentul general

sumann

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După proba de sprint desfăşurată la Oslo, Christoph Sumann şi Emil Hegle Svendsen sunt despărţiţi doar de un punct în clasamentul general al Cupei Mondiale de biatlon.  Proba a fost cîştigată de Martin Fourcade, în timp ce reprezentantul României, Roland Gerbacea, s-a clasat pe locul 104.

După victoria de la Kontiolahti, din proba de urmărire, Martin Fourcade şi-a trecut în palmares cea de-a doua victorie din Cupa Mondială, la sprint-ul de la Oslo. Deşi a avut cel de-al şaselea timp la deplasarea pe schiuri, francezul nu a ratat nicio ţintă la cele două treceri prin poligon şi a încheiat cursa în 26:08.1 minute.

Pe treapta a doua a podiumului a urcat Maxim Tchoudov, Rusul a avut o întîrziere de 7.1 secunde faţă de ocupantul primei poziţii, chiar dacă evoluţia din poligon a fost excelentă. Christoph Sumann l-a depăşit cu un punct pe norvegianul Emil Hegle Svendsen graţie clasării pe locul 3 la acest concurs.

Precum primii doi clasaţi, austriacul a nimerit toate cele 10 ţinte şi a fost la doar 9.4 secunde de locul întîi. La partea de fond a fost al patrulea, avînd un timp cu 23.5 secunde mai slab decît Dominik Landertinger. Compatriotul său a fost cel mai rapid timp la deplasarea pe schiuri, 24:03.6, însă nu a încheiat decît pe locul 17, deorece a tras de trei ori alături după tragerea din poziţia culcat.  

Emil Hegle Svendsen a fost cronometrat cu timpul de 27:01.1, suficient doar pentru poziţia a 15-a, din cauza turului de penalizare pe care a fost nevoit să-l parcurgă după prima ieşire din poligon.

Reprezentantul României, Roland Gerbacea, a trecut linia de sosire al 104-lea. Chiar dacă a ratat doar o singură ţintă, Gerbacea nu a excelat la partea de fond şi astfel a încheiat după 30:59.8 minute.

CLASAMENT SPRINT

1.Emil Hegle Svendsen, Norvegia, 320

2.Ivan Tcherezov, Rusia, 284

3.Martion Fourcade, Franţa, 253

CLASAMENT GENERAL:

1.Christoph Sumann, Austria, 677

2.Emil Hegle Svendsen, Norvegia, 676

3.Evgeny Ustyugov, Rusia, 637

4.Martin Fourcade, Franţa, 601

5.Ivan Tcherezov, Rusia, 582

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.