Liga 1

Bergodi: "Becali e vinovat că Steaua a ratat un an"

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul antrenor dezvăluie cum impune patronul jucători în echipă, cum surpă ce se va întîmpla pentru că Ghencea e lipsită de busolă!

Cristiano Bergodi crede că Becali a greşit grav cînd a îndepărtat tinerii şi a mizat pe fotbalişti experimentaţi, dar fără valoare.


- Domnule Bergodi, aţi văzut derby-ul?
- Ha-ha-ha! Normal că m-am uitat, dar mă feresc să comentez, că nu vreau să declanşez scandaluri.

- Totuşi, s-au petrecut evenimente care vă privesc cumva. Spre exemplu, acum e criticat Pleşan...
- Care se afla la echipa a doua cînd eu antrenam în Ghencea. Şi eram acuzat pentru asta! Iar mijlocaşii centrali pe care îi foloseam eu unde sînt? La Iaşi! Onicaş şi Andrei Ionescu luptă s-o salveze pe Poli de la retrogradare, în loc să joace pentru Steaua. Timpul îmi cam dă dreptate, nu crezi?

- Apropo de mijlocaşi centrali: un închizător, Ovidiu Petre, a început ca stoper contra lui Dinamo. De asta ce ziceţi?
- Mă cert cu Stoichiţă dacă-mi dau cu părerea şi nu vreau.

- Nu e prea clar dacă decizia asta i-a aparţinut antrenorului...
- Ştii care e chestia cu Becali? Mie, spre exemplu, nu mi-a zis niciodată: "Bagă-l pe X!". Dar el e tot timpul la televizor, unde vine cu idei tactice. În condiţiile astea, tu, ca antrenor, te gîndeşti: "Mor pe mîna mea sau împart eventualul eşec cu patronul?". Din ce citesc în ziarele din România, şi Stoichiţă a avut parte de o asemenea alegere.


"Unde sînt achiziţiile?"


- Steaua a suferit şi înaintea meciului cu Dinamo, în partidele cu Urziceni, cu Oţelul. Găsiţi vreo explicaţie pentru jocul prost?
- Stai puţin, că eu făcusem 10 puncte după 6 etape, în tur, şi eram pus la zid. Inclusiv voi, ziariştii, mă criticaţi dur. Cîte puncte face Steaua acum? Cu o victorie contra lui Gaz Metan, are 8 puncte în acelaşi număr de meciuri. Deci returul a început mai slab.

- Bine, dar s-a mai schimbat şi echipa, au plecat Goian, Ghionea, Rada. Sînt pierderi, nu?
- Da, ei au plecat, dar omiţi ceva: au şi venit patru jucători, la cererea antrenorului: fraţii Karamian, Parpas şi Tall. Apropo, unde e Tall?

- Nu a prins lotul pentru meciul cu Dinamo. Dar Parpas s-a descurcat rezonabil, nu?
- Da, s-a descurcat, dar a greşit la primul gol al lui Dinamo.

- Cum vedeţi viitorul apropiat al Stelei?
- Părerea mea e că s-a pierdut un an. Eu am încercat să folosesc tineri mulţi, dar nu mi s-a permis să continuu pe linia asta.

- Probabil că Gigi Becali nu e de acord să sacrifice un sezon doar de dragul promovării tinerilor?
- Asta e o prostie! Adică Manchester United îşi permite să joace cu tineri, iar Steaua, nu! A fost o ambiţie stupidă a conducerii Stelei, care a crezut că renunţarea la tineri ca Ionescu şi Onicaş garantează titlul! Din cauza asta, Steaua a bătut pasul pe loc timp de un an! Poţi să mizezi pe jucători cu experienţă doar atunci cînd ai bani mulţi pentru achiziţii, aşa încît să-ţi permiţi să transferi valori.



"L-am antrenat la Iaşi pe Andrei Cristea, cel mai bun atacant din România. E un fotbalist fantastic, nu întîmplător a fost printre oamenii decisivi în derby"
Cristiano Bergodi, fost antrenor al Stelei

"Am mers la FIFA să-mi recuperez salariul de la Steaua, dar asta mă stresează cel mai puţin. Un mare regret pentru mine e că începusem o muncă şi nu mi s-a dat voie să continuu"
Cristiano Bergodi, fost antrenor al Stelei


6 meciuri a prins Bergodi pe banca Stelei în Liga I: trei victorii, un egal şi două eşecuri

7 partide a disputat Steaua în Europa League cu italianul pe bancă: şase victorii şi un egal, 0-0 pe Ghencea cu Sheriff Tiraspol

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.