Liga 1

Joaca tare!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 iunie 2007

Desi spaniolii sustin ca transferul lui Chivu la Barca e rezolvat, Roma supraliciteaza si il vrea pe Zambrotta plus 12 milioane de euro

Presa italiana anunta miercuri mutarea la Inter. Iar ieri a venit rindul ziarelor spaniole sa il transfere la Barcelona. Cu aceeasi mare doza de siguranta! Prinsa la mijloc, AS Roma vrea sa scoata cit mai multi bani pe Chivu. Joaca tare, la doua capete, si licitatia a ajuns la cote inalte. "Giallorossii" nu lasa din pretul de 18 milioane de euro, cu care l-au luat pe fundasul roman de la Ajax in 2003, si vor plata cash. Ori au pretentia de a include in afacere doar anumiti jucatori. Saptamina inceputa azi ar trebui sa decida destinul lui Chivu: sta in Italia ori pleaca in Spania?

Intilnirea de vineri a clarificat lucrurile pentru Barcelona. Secretarul tehnic Beguiristain si vicepresedintele Soriano s-au intors acasa convinsi ca italienii ar accepta 12 milioane de euro plus Giuly. si-au asigurat un ragaz de trei zile pentru a trece decizia prin Consiliul Director de astazi. "Marca" si "Corriere dello Sport" sint sigure ca romanul nu-i mai poate scapa Barcei. Iar "Sport" sustine ca oferta ar creste la 14 milioane. Numai ca "giallorossii" au pregatit o surpriza. Daca il vor pe Chivu, catalanii trebuie sa-l dea la schimb nu pe Giuly, nici pe Belletti sau pe Sylvinho, ci pe Zambrotta! Fundasul lateral (30 de ani), cumparat vara trecuta de la Juve cu 14 milioane, are insa salariu anual de 3,5 milioane de euro. Destul peste pragul stabilit de Roma.

stirea ca Roma aproape s-a inteles cu Barca i-a infuriat pe cei de la Inter. Responsabilul milanez cu mercato, Marco Branca, l-a sunat pe directorul sportiv roman Daniele Prade ca sa-l anunte ca il va determina pe presedintele Moratti sa faca o noua oferta. Macar egala cu cea a catalanilor, 12 milioane, caz in care Roma l-ar da pe Chivu la Inter. "Nerazzurrii" mai au insa o solutie. Ca sa-i convinga pe spanioli sa renunte la fundasul roman, doresc sa puna in practica realizarea unui pact. Inter l-ar ceda Barcelonei pe Samuel la oferta, 6 milioane de euro, pentru a acoperi accidentarea de durata a lui Puyol. si Roma l-ar directiona pe Chivu spre "San Siro", incasind 12-13 milioane. Apare si aici problema salariului: argentinianul cistiga 4,2 milioane de euro.

Chivu preseaza
Chiar daca Inter a fost prima echipa cu care s-a pus de acord asupra salariului si i-a oferit un contract de 4,5 milioane de euro anual, Chivu e gata acum sa aleaga Barcelona. Nu doar profesional, insa si orasul il atrage. Potrivit cotidianului Il Messaggero, fundasul roman a fost sunat simbata de Marco Branca si el le-a dat un avertisment clar "nerazzurrilor". Daca nu se vor intelege pina marti sau miercuri cu Roma la pretul de transfer, Cristi e decis sa nu piarda sansa trecerii la Barca, cu care s-a inteles asupra unui contract pe 5 ani si 4,2 milioane salariu pe sezon.

si Tente implicat
Cotidianul catalan Sport a dezvaluit ieri ca piesa-cheie in rezolvarea "afacerii Chivu" ar fi Tente Sanchez, fost capitan al catalanilor si colaborator de incredere al fratilor impresari Becali pe piata spaniola. "Tente a calatorit la Roma pentru a-i deschide pirtie lui Txiki Beguiristain si pentru a-l convinge pe Chivu ca nu poate refuza propunerea Barcelonei", a scris "Sport". Care anunta ca miercuri e data limita de incheiere a transferului, in timp ce "Marca" a titrat ca Barca ar putea anunta chiar azi transferul romanului pe "Camp Nou" pentru urmatoarele 4 sezoane.

Sunat de Mancini
Roberto Mancini si-l doreste foarte mult pe Chivu. Deranjat de pasivitatea presedintelui Moratti si a responsabilului cu mercato Marco Branca, antrenorul interist a decis sa se implice personal in rezolvarea transferului. Asa cum a reusit sa-l intoarca si pe Suazo din drumul spre Milan. Conform "Il Romanista", Mancini i-a telefonat fundasului roman pentru a-l convinge sa aleaga Interul. Conducerea Romei a aflat ieri si s-a infuriat teribil, amenintind cu reclamatie la procuratorul federal Borelli. Tehnicianul risca o suspendare, iar campioana Italiei o amenda.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.