Liga 1

Vezi cine este Hugo Alcantara, omul care a readus zîmbetul CFR-ului!

Hugo Alcantara, Alcantara, CFR Cluj

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Hugo Alcantara (30 de ani) evoluează mereu cu gîndul la tatăl său şi la ceea ce a învăţat pe plajele din Brazilia: "bucuria de a juca fotbal"

Clujul are un camuflaj perfect. Adversarii trebuie să se gîndească mai mult la cum să-i marcheze pe Hugo Alcantara şi pe Cadu, fundaşii care au înscris aproape cît Traore şi Kone. Stoperul brazilian a marcat împotriva Pandurilor un nou gol decisiv, după cel din tur, cu Internaţional.
Vezi rezumatul meciului CFR Cluj - Pandurii 1-0! (video)

De fiecare dată cînd punctează, Alcantara îşi duce mîinile înspre cer. O dedicaţie pentru tatăl său, pe care l-a pierdut anul trecut. "Tata a mers la spital, din cauza unor dureri în zona pieptului. L-au internat, iar după 10 zile am primit vestea că s-a dus. A fost un şoc dureros. Era cel mai bun prieten al meu, omul care mă ducea cu maşina la teren şi care nu pierdea nici un meci cînd eram puşti, în Brazilia. Îmi dădea sfaturi, mă bătea la cap să nu renunţ şi acum joc mereu cu gîndul la el, în memoria lui", povesteşte Hugo.

Lîngă fiul său, Vitor Hugo (6 ani), şi soţia Ana (29 de ani), Alcantara încearcă să-şi tempereze dorul de casă: "Brazilia e un loc special. De 9 ani sînt în Europa, dar mă gîndesc mereu la ţara mea natală. Brazilienii sînt speciali, au o mentalitate diferită, greu de înţeles în Europa. Sîntem un popor al bucuriei pure, o ţară a armoniei şi a receptivităţii. Nimic nu ne poate şterge zîmbetul".

7 goluri au împreună Cadu şi Alcantara, cu unu mai puţin decît Traore şi Kone

"Fotbalul cere sacrificii, dar îţi oferă atîtea privilegii. Am şansa de a-i putea asigura un viitor fiului meu făcînd ceea ce-mi place. Ghinion însă, el vrea să ajungă cîntăreţ"
HUGO ALCANTARA

"Am cîştigat Cupa în Portugalia, cu Vitoria Setubal, şi acelaşi trofeu în România. Vreau şi un titlu de campion şi sper ca anul acesta să-mi ating acest obiectiv"
HUGO ALCANTARA

"E important să ne apărăm bine, să nu luăm gol. CFR marchează oricum cel puţin un gol. Că o face din fază fixă, că marchează un fundaş sau un atacant, chiar nu contează"
HUGO ALCANTARA

Dorit de Lazio în 2003
Alcantara a fost urmărit de mai multe cluburi importante în perioada petrecută la Vitoria Setubal (2001-2005). Printre ele, Lazio, Genoa, Kaiserslautern, Strasbourg sau Bastia. "Cei de la Lazio m-au urmărit foarte mult timp, dar n-a fost să fie. Cînd mi-am terminat contractul cu Setubal a venit o ofertă foarte bună din Turcia, din punct de vedere financiar. Am refuzat pentru a rămîne în Portugalia. Mă acomodasem acolo", a dezvăluit Alcantara.

"Nu mi-a lipsit nimic"
Alcantara iese din tiparul jucătorilor brazilieni care s-au apucat de fotbal pentru a scăpa de sărăcie. "Am avut tot timpul cele mai bune ghete, cei mai buni jeanşi, am fost la cea mai bună şcoală din oraş. Părinţii mei nu erau milionari, dar munceau din greu să nu-mi lipsească nimic. M-am apucat de fotbal la 7 ani şi am jucat atacant pînă la 17 ani, cînd un antrenor m-a reprofilat pe postul de fundaş. Atunci m-am decis că fotbalul va fi viitorul meu", a povestit jucătorul vişiniilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.