Campionate

Messi luminează Barcelona » De pe altă planetă

Lionel Messi, Messi, Barcelona

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lionel a jucat fenomenal la Zaragoza (4-2): trei goluri, al doilea la o fază de geniu, şi penalty scos. "E Dumnezeul fotbalului", a titrat "Sport"


"Maradona, acesta e <fiul> tău". "ET s-a născut la Rosario şi joacă la Barcelona". "Este Dumnezeul fotbalului". "Maradona + Ronaldo = Messi". Dar şi "m-a lăsat fără epitete", cum a zis Guardiola. Acestea sînt doar cîteva dintre elogiile stîrnite de strălucitoarea prestaţie avută de "divinul" Lionel Messi la Zaragoza (4-2).

Parcă "de pe altă planetă", irezistibilul atacant argentinian a dat trei goluri - a treia "triplă" în 2010! -, unul în urma unei acţiuni de antologie. Şi putea să ajungă chiar la patru. A obţinut un penalty, dar, generos, i-a oferit execuţia lui Ibrahimovici. A explicat ulterior: "Zlatan nu mai înscrisese de mult timp. Avea nevoie de un gol pentru moralul său".

Lionel îşi depăşise oricum cota: marcase de 8 ori într-o săptămînă şi semnase 10 din ultimele 11 reuşite ale Barcelonei în Primera. Cumulînd totul, "Marca" a sintetizat: "Aşa se făuresc legendele".

 

MESSI ÎN 2009-2010

25 de goluri în actuala Primera
34 de goluri în toate competiţiile
11 goluri în ultimele 5 meciuri

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.