Hochei

Ciucanii, din nou campioni

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

SC Miercurea Ciuc a cîştigat aseară pentru a patra oară consecutiv trofeul naţional


Vechii campioni sînt şi noii campioni ai României. Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus în finala Campionatului Naţional după şase meciuri în faţa celor de la Steaua Rangers cu scorul general de 4-2, finala disputîndu-se după sistemul "cel mai bun din şapte partide".

Meciul de ieri a pornit fără preludiu, fără tatonări, Steaua marcînd încă din minutul 2. Timaru a reuşit să majoreze avantajul de pe tabelă la 2-0 şi voiajul spre Miercurea Ciuc, pentru meciul cu numărul şapte, era pe cale de a se împlini. Deşi doar într-un singur meci, cel cu numărul patru, Steaua cîştigase atunci cînd deschisese scorul.

Răspunsul campioanei nu avea să întîrzie. Csanad Virag a înscris primul, urmat de Zsolt Molnar. De sub patine a ieşit şi o lovitură de penalitate pentru SC, Ervin Moldovan nereuşind să aducă avantajul de partea echipei sale. Golul care avea să schimbe unghiul de abordare a fost tot a lui Csanad Virag, care a dus scorul la 3-2. A curs şi sînge, din nasul lui Levente Zsok, contrat de Lupaşcu. Zsok avea să fie pe gheaţă în repriza a doua, cînd echipa sa a luat avantajul necesar pentru a primi trofeul şi medaliile de campioni.

Repriza de foc
Szabolcs Szocs a ridicat banca de rezerve în picioare la golul cu numărul patru al meciului, dar şi al său în toate cele şase meciuri, iar Ervin Moldovan a majorat diferenţa, lăsîndu-i pe stelişti să găsească soluţii în ultima repriză. O singură dată au reuşit să deblocheze apărarea ciucană, prin Butocinov. Ede Mihaly a încheiat conturile ]n favoarea SC-ului, meciul de la Bucureşti termindu-se cu scorul de 6-3 (3-2, 2-0, 1-1).

Căştile şi crosele care au fost aruncate pe gheaţă au fost ale ciucanilor, în timp ce Steaua mai are de aşteptat un an pentru un nou titlu. Pe gheaţă, SC a devenit pentru a patra oară consecutiv campioana României, cucerind cel de-al doisprezecelea titlu din istoria clubului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.