In Memoriam Marian Cozma

Foştii colegi de la Veszprem au mers ieri la mormîntul lui Marian Cozma

Veszprem

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Handbaliştii de la Veszprem au ajuns ieri în România. Direct de la aeroport s-au îndreptat spre cimitirul Pipera, acolo unde au un prieten, Marian Cozma

Ucis pe 8 februarie 2009, într-un bar din Veszprem, Marian Cozma nu va fi uitat niciodată de foştii săi coechipieri de la MKB Veszprem. Românul era sufletul echipei, omul capabil să anime atmosfera întotdeauna la greu, cel care dădea tonul la distracţie.

Campioana Ungariei a sosit ieri, puţin după ora prînzului, în România pentru meciul cu HCM Constanţa, din "optimile" Ligii Campionilor. Direct de la aeroport, handbaliştii maghiari au plecat spre cimitirul Pipera, acolo unde pe 13 februarie 2009 şi-au condus pe ultimul drum un prieten, Marian Cozma. Îmbrăcaţi la costume, aliniaţi ca la o defilare, Marko Vujin, Dejan Perici, Ivan Perez, antrenorul Lajos Mocsai şi toţi ceilalţi jucători au trecut pe lîngă crucea de marmură neagră, de pe care le zîmbea Marian. Perici şi Perez au depus şi o coroană de flori.

Lacrimile au început să curgă pe obrajii jucătorilor şi amintirile cu Marian li s-au succedat în minte. Au plecat cu greu, după ce l-au îmbrăţişat pe omul cel mai greu încercat în toată această perioadă, Petre Cozma, tatăl handbalistului român. "O să jucăm pentru Marian. O să facem tot posibilul pentru a ajunge în Final Four, la Köln, şi acolo să jucăm finala. Marian merită acest lucru", a spus portarul sîrb Dejan Perici, cel care era ca un frate mai mare pentru Marian.

"Aceşti băieţi sînt familia mea, alinarea mea. Mi-au promis că o să joace pentru Marian, deşi inima e împărţită: jumătate cu Constanţa, jumătate cu Veszprem"
Petre Cozma, tatăl lui Marian

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.