Liga 1

Vasluiul s-a impus la Timişoara cu un gol precedat de un henţ » Mîna pe titlu

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Moldovenii s-au impus pe Bega după un gol care a plecat din henţul lui Costly


Timişoara şi Vasluiul au intrat pe teren hotărîte să profite de rateurile echipelor din topul clasamentului. Pus în dificultate de absenţa lui Magera, Sabău a preferat prudenţa şi a început cu doi închizători. Meciul s-a încins rapid, iar Costin (5) a fost primul care a testat pulsul timişorenilor cu un şut puţin "peste". De la gazde a răspuns Curtean (8), care l-a întins serios cu Kuciak cu un şut de la 20 de metri.

Minutul 14 a declanşat iadul la Timişoara. Costly a preluat cu mîna pasa lui Gerlem, l-a driblat pe Taborda şi a înscris pentru 0-1. Împinşi de la spate de fanii iritaţi, timişorenii au căutat egalarea, iar Bourceanu a şutat spectaculos de la 25 de metri, dar Kuciak s-a opus. A intrat apoi în scenă Pavlovici, care în doar 9 minute a încasat două "galbene" şi a mers mai repede la vestiare.

După pauză, Lăcătuş a împrumutat "autobaza" de la Cîrţu şi a închis culoarele. Primul pas greşit l-a făcut Dinu Sînmărtean, henţ în careu, însă Goga (58) nu a putut profita de la punctul cu var. Ratările de final ale lui Parks şi Mansour i-au exasperat pe suporteri şi i-au adus lui Sabău al doilea eşec acasă din acest sezon de Liga I.


Trei faze importante, două decizii greşite

Radu Petrescu a avut parte de un meci extrem de dificil ieri, pe Bega. Cel mai încins moment s-a consumat în minutul 15, cînd Costly a preluat cu mîna dreaptă (foto 1) pasa lui Gerlem, l-a driblat pe Taborda şi a marcat în poarta goală. Arbitrul bucureştean n-a fluierat nimic, ba chiar a lăsat nesancţionate mai multe îmbrînceli între jucătorii celor două formaţii, cu Contra în prim-plan.



În minutul 58, Dinu Sînmărtean a lovit mingea cu mîna în propriul careu (foto 2), iar Petrescu a dictat, corect, penalty pentru gazde. Kuciak a apărat apoi şutul lui Goga.

După alte 5 minute, Costly, talonat de Nibombe, a urmărit un balon înalt, iar cînd a ajuns în careul mare advers, a fost busculat de Taborda (foto 3). "Centralul" întîlnirii n-a interpretat faultul drept 11 metri, cum s-au pronunţat mai mulţi specilişti în arbitraj, ci a dictat reluare a jocului de la marginea careului de 6 metri. "Sînt trist că a trebuit să văd un asemenea arbitraj, Petrescu a fost depăşit clar de evenimente", a declarat Porumboiu la final.


"Sînt prea supărat să vorbesc de arbitraj, am ieşit din lupta pentru titlu! Am jucat precipitat, haotic, dar pe Sabău nu-l schimb"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

"Nu cred că a fost henţ la Costly, mingea pare să-i atingă pieptul, nu mîna! Sînt foarte fericit că am cîştigat trei puncte imense"
Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.