Liga 1

Ură din peluză pentru acţionarii lui Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cei 800 de fani din PCH l-au contestat pe Badea, după ce acesta oferise tricoul cu numărul 11, care-i aparţinuse lui Hîldan, japonezilor de la Honda

Suporterii dinamovişti nu au uitat că Nicolae Badea a dat luni tricoul cu numărul 11, care i-a aparţinut lui Cătălin Hîldan, lui Hirotomo Kani, reprezentantul Honda în România. Preşedintele "cîinilor" a făcut o mutare rapidă în ziua premergătoare meciului şi japonezul i-a returnat tricoul. Fără rezultat însă.

Ieri, 800 de fani din PCH au contestat întreaga conducere. "Vreţi să distrugeţi totul în Ştefan cel Mare? Simbolul nostru nu e de vînzare!", "E nevoie acută de bani?  Să vindeţi durerea celor 10 ani!" şi "Aşteptăm cu interes un sponsor-companie de formol, să-i oferim drept materie trei conducători simbol!" au fost cîteva dintre bannerele de protest ale ultraşilor.

Apoi, aceştia au trecut la jigniri. Întîi i-au înjurat pe Vasile Turcu şi pe Cristi Borcea, după care a venit rîndul preşedintelui CA: "Nicolae Badea, eşti o mizerie!". Nici unul dintre cei trei acţionari nu a fost prezent ieri la meci. Borcea e plecat din ţară, Turcu s-a retras, iar Badea a avut o întîlnire de afaceri. Singurul şef căruia i-a fost scandat numele aseară a fost Florin Prunea, întrucît acesta l-a apărat pe Dolha în scandalul cu Turcu.

Kone reprofilat
Cornel Ţălnar s-a decis pe ultima sută de metri să-l titularizeze în centrul defensivei, alături de Scarlatache, pe Djakardija Kone. Ivorianul de 23 de ani a evoluat în acest sezon doar ca mijlocaş defensiv, însă "Ţînţarul" nu l-a aruncat în luptă din primul minut pe Zie Diabate deoarece acesta încă mai resimţea dureri la genunchi. Daminuţă n-a fost nici rezervă aseară, după ce impresarul său, Cristea Opria, a anunţat că va pleca din vară. La fel şi Zivny, care s-a accidentat uşor înaintea partidei. (Eduard Apostol)

Babicu', după 4 ani
Cristi Munteanu a revenit în poarta lui Dinamo după aproape patru sezoane. Babicu' apărase ultima oară pentru "cîini" pe 7 iunie 2006, contra lui Poli Timişoara. La finalul acelui sezon, portarul a plecat din Ştefan cel Mare o dată cu instalarea lui Rednic. Pînă aseară, goalkeeper-ul de 35 de ani nu mai apărase în Liga I din noiembrie 2009, pe cînd era la Astra Ploieşti. Munteanu s-a lovit la umăr în minutul 19 şi le-a dat emoţii "cîinilor", însă şi-a revenit repede.

Eliminare corectă, penalty neacordat la Cristea
În minutul 28, fundaşul medieşean Buzean a ratat intervenţia la o minge, apoi, din elan, îl loveşte brutal pe Marius Niculae în şold (foto 1). Berbecaru l-a eliminat direct pe Buzean, decizia arbitrului vîlcean fiind acoperită de regulament. În minutul 40, Andrei Cristea a fost faultat în careu de Zaharia (foto 2), însă "centralul" n-a intervenit, lăsînd jocul să continue.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.