Liga 1

Andone a aflat plusurile şi minusurile Rapidului

Ioan Andone, Andone, Rapid

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După primul meci ca antrenor în Giuleşti, Andone se declară încîntat de calitatea lotului, însă e nemulţumit de nivelul pregătirii fizice a jucătorilor
Vezi cum a trăit Ioan Andone primul meci pe banca Rapidului! (video)

Primul lucru pe care Ioan Andone l-a făcut după ce a semnat cu Rapid a fost să afle parametrii fizici în care se încadrează giuleştenii. Rezultatele testelor l-au dezamăgit crunt pe tehnician. "Cum naiba e posibil ca Diego Ciz să fie cel mai bun de la noi, că doar ăsta a ratat toată pregătirea de iarnă?!", şi-a exprimat nemulţumirea Ando către colaboratorii din staff.

Cum la capitolul pregătire fizică nu a mai avut ce să schimbe, antrenorul a încercat resuscitarea echipei la nivel tactic. La primul lui meci pe banca tehnică a giuleştenilor, Andone a modificat sistemul de joc, trecînd de la 4-2-3-1 la 4-4-1-1, şi a surprins cu patru mutări: Gauracs a fost preferat în locul golgeterului Ioniţă, Grigorie a trecut în centrul liniei mediane, Helder a fost avansat ca mijlocaş dreapta, iar Cesinha a fost titularizat pentru a doua oară în acest retur. "Am găsit la Rapid un lot cu un potenţial fantastic, jucători polivalenţi care-mi permit să jonglez cum vreau în alcătuirea echipei. Sper ca în cel mai scurt timp să-i fac să joace ce-mi doresc. Voi mai pregăti şi alte surprize", a precizat Andone.

Săpunaru: "Pentru fetele mele!"
Cel mai bun rapidist la Piteşti, Cristian Săpunaru a uitat deja cele 3 luni de chin în care nu a avut drept de joc din cauza scandalului în care a fost implicat în Portugalia. "Golul reuşit cu Internaţional înseamnă foarte mult pentru mine în plan psihic, o victorie sufletească. Îl dedic soţiei şi fetiţei mele", a spus fundaşul dreapta care ieri a împlinit 26 de ani. În cel de-al doilea meci de la revenirea la Rapid, Săpunaru a fost coautor la primul gol şi apoi a adus victoria echipei sale. El s-a remarcat şi în defensivă, reuşind să respingă in extremis o minge de pe linia porţii.

Bulgarii: "Andone e un ţigan fricos!"
Vecinii de la Dunăre îl calcă în picioare pe Ioan Andone după despărţirea acestuia de ŢSKA. "E un ţigan român dintre cei mai fricoşi, un mămăligar!", a scris un cunoscut jurnalist din Bulgaria, Krum Savov. Şi site-ul goal.com a făcut o gafă de proporţii titrînd că "Andone a preluat echipa ciorilor vopsite". Englezii şi-au cerut ulterior scuze, motivînd că nu cunoşteau sensul expresiei.

Dragomir, atac la Copos
Dumitru Dragomir e convins că patronul Rapidului urmăreşte să se răzbune pe el în contul scandalului iscat de cazul "Varga - Bălan". "Copos vrea să mă schimbe de la şefia LPF, am primit ameninţări voalate! De 20 de ani mă ţine în teroare, ce vină am eu pentru nereuşitele lui?! El a vrut să fac un fals în acte cu Şiman şi am refuzat, de asta e supărat pe mine, deşi cînd ne întîlnim mă laudă şi mă pupă de parcă am fi amanţi", a acuzat şeful LPF.

>> Mijlocaşul lui ŢSKA, Daniel Pancu: "Sînt sătul de străinătate, din vară vreau să revin în Liga I.  Am pus lucrurile la punct cu domnul Copos şi m-aş întoarce în Giuleşti. Rapid e prima mea opţiune".
>> "Forţa Rapidului va creşte cu Andone pe bancă. Regret că ne-am despărţit de el şi nu mă bucur că a ales Rapidul, mai ales că peste două etape vom fi adversari", a spus preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.