Altele

După trei ani de pauză, România a cucerit din nou la Campioatele Europene o medalie de aur la total » Aur de trei ori

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ninel Miculescu s-a impus la smuls şi aruncat şi cu un total de 333 de kg i-a surclasat pe ceilalţi concurenţi la categoria 69 kg


Există viaţă şi după dopaj. Cel puţin aşa se întîmplă în cazul halterofilului Ninel Miculescu. Suspendat în 2006 pentru un test pozitiv la steroizi de la Campionatele Europene, halterofilul român a cucerit ieri trei medalii de aur la CE, care se desfăşoară în Belarus. Concurent la categoria 69 de kilograme, Miculescu a reuşit un concurs perfect, el neratînd nici o încercare.

La stilul smuls a intrat în concurs la 147 de kilograme, completîndu-si apoi traseul cu 150 şi 153 de kg. Şi primul aur din cariera sportivului de 25 de ani era acontat. La aruncat, românul a păşit pe podium printre ultimii, el alegînd să intre abia la 170 de kg. Prima încercare reuşită, la fel ca şi următoarele, de la 175 şi 180 de kg. Al doilea aur pentru Ninel, care în mod clar s-a impus şi la total, cu 333 de kg.

Sînt primele distincţii de aur pentru halterofilul român, care în 2009, la Bucureşti, se alegea doar cu argintul la stilul smuls. Tot argint a luat şi la Campionatele Mondiale şi tot la smuls. A venit rîndul lui la o competiţie care pînă ieri nu-i trezea amintiri plăcute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.