Liga 1

Show Becali în vestiar » A făcut tactica pentru jocul cu Poli Iaşi!

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Becali a mers în cabină înaintea meciului şi le-a dat indicaţii jucătorilor. Cele mai multe sfaturi i-au fost adresate lui Tănase


În absenţa lui Stoichiţă, suspendat, Steaua îl are antrenor pe Gigi Becali! Gazeta a aflat că patronul s-a implicat direct în abordarea meciului cu Poli Iaşi, printr-o vizită în vestiar chiar înaintea jocului! Gigi le-a ţinut un discurs jucătorilor, "Batem tot pînă la final şi luăm titlul, ca să bem şampanie cu toţii!", după care trecut la indicaţii individuale.

L-a vizat în special pe Tănase, care venea după cîteva evoluţii slabe: "Cristi, ai grijă, tată! Nu te mai complici cum faci tu de obicei, da? Azi vreau să joci numai din prima! Cel mult din două atingeri, preluare-pas!". "Din păcate, Tănase chiar s-a luat după patron şi n-a făcut nimic în plus. D-aia ne-am chinuit în prima repriză de nu reuşeam să ajungem la poarta Iaşiului!", zic colegii piteşteanului.

Emeghara a fost alt fotbalist căruia Becali i-a trasat sarcini precise: "Pictore, vreau să fii ca Szekely! Ăla a început să joace senzaţional după ce m-am luat de el. Şi tu să faci la fel, dar să nu ţi-o iei în cap, cum s-a întîmplat cu Janos!". A urmat Stancu: "Bogdane, azi îţi dai viaţa pe teren. Clar? Hai că sînt curios să vă văd azi pe tine şi pe Surdu, să mă conving cum vă descurcaţi fără Kapetanos! Mie-mi place aşa, că sînteţi amîndoi de viteză".


7 puncte a cîştigat Steaua în meciuri pe care patronul nu le-a văzut integral: unu la Urziceni, trei cu Poli Iaşi, trei cu Braşov. În primele două jocuri, Becali a plecat de la stadion înaintea finalului, cînd echipa era condusă


"Cei care îl critică pe Gigi Becali nu sînt stelişti. Patronul nostru e un om extrem de important pentru istoria Stelei, merită respect!"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua


S-a implicat şi cu Pandurii
Becali a procedat la fel şi înaintea meciului de la Tîrgu Jiu. Atunci a mers la hotel şi l-a chestionat pe Stoichiţă: "Mihai, joci cu Bănel?". "Da", i-a răspuns tehnicianul. "Să fii sănătos!", a replicat Becali. Nedumerirea patronului era legată de numele celui pe care antrenorul îl alege ca mijlocaş stînga, dintre Nicoliţă şi Toja.

Bergodi a plătit
Obiceiul lui Becali, de a intra în vestiar înainte şi în timpul meciurilor, nu a fost pe placul lui Cristiano Bergodi. Italianul a fost demis după Steaua-Sheriff Tiraspol (0-0), din Europa League, cînd i-a interzis patronului să le vorbească jucătorilor la pauză. Gigi s-a enervat şi a anunţat imediat după fluierul de final că l-a demis pe Bergodi: "E un nebun! E tra-la-la! E echipa mea, deci aveam tot dreptul să intru în vestiar!".


Cum a jucat Tănase după tactica lui Becali:
A trimis un şut la poartă, care a şi prins cadrul porţii.
A pierdut doar 16 mingi din cele 48 jucate, ceea ce înseamnă că a respectat sarcina primită de la Gigi, aceea de a juca simplu fiecare acţiune.
A recuperat 9 baloane, cu cinci mai puţine decît Ovidiu Petre, colegul lui din centrul liniei de mijloc.
A făcut două driblinguri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.