Campionate

Messi: "Vreau să rămîn la Barca pentru totdeauna! Mi-a dat o şansă şi mi-a schimbat viaţa!"

Articol de Cristina Negrilă  —  miercuri, 14 aprilie 2010

Într-un interviu acordat pentru "Daily Express", vedeta Barcelonei, Lionel Messi, declară ferm că nu se gîndeşte să plece de la formaţia catalană şi că îşi doreşte să îşi încheie cariera la clubul care i-a oferit totul.

"Dacă vreau să joc în Premier League? Am mai spus şi altădată că vreau să rămîn la Barcelona pentru totdeauna. Voi fi aici atîta timp cît voi fi dorit. Îi datorez totul Barcei pentru că mi-a dat o şansă,  îi datorez totul pentru că mi-a schimbat viaţa.

Cînd eram la Newell's Old Boys mi s-a spus că nu voi putea niciodată să joc fotbal ca profesionist, din cauza problemelor mele cu hormonii de creştere. Tatăl meu a fost nevoit să îşi ia 3 joburi pentru a-mi plăti tratamentul, dar în Argentina e foarte costisitor şi familia mea nu îşi permitea să plătească. Nici o echipă din ţara mea nu voia să plătească.

Barcelona s-a oferit să achite totul şi m-a adus împreună cu familia mea în Spania. Cum aş putea să părăsesc vreodată un club care a făcut atîtea pentru mine şi de ce aş vrea vreodată să plec de la o echipă care joacă un fotbal ca ăsta?

Îi voi fi întotdeauna recunoscător lui Frank Rijkaard, pentru că mi-a dat şansa de a juca la prima echipă, cînd aveam doar 17 ani. În acel moment, au fost foarte mulţi oameni care îi spuneau antrenorului că niciodată nu voi ajunge un mare jucător. Îi datorez mulţumiri pentru că mi-a dat o şansă. Trebuie să recunosc însă că sub comanda lui Guardiola am jucat cel mai bine.

Cînd intri în vestiarul Barcelonei toată lumea îţi zîmbeşte, cînd îţi faci bine treaba îţi sînt recunoscute meritele. D-asta îmi place să joc la Barca, sîntem prieteni, ne place să jucăm pentru antrenor şi mergem înainte cu suficientă modestie încît să ne dăm seama cît de norocoşi sîntem să jucăm pentru echipa asta. Barcelona e şi un oraş în care îţi face plăcere să locuieşti. Am descoperit un restaurant "Las Cuartelas" unde se găteşte ca în Argentina. Milito, Alves şi eu mergem acolo foarte des", spune Messi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.