Liga 1

Balaj n-a acceptat oferta PSD de a candida pentru a deveni edilul oraşului Baia Mare » Arbitru da, primar nu!

Cristi Balaj, Balaj

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Arbitrul a ieşit însă detaşat pe primul loc în opţiunile maramureşenilor într-un sondaj de opinie, 80% dintre repondenţi dorindu-l ca primar

Unul dintre cei mai importanţi arbitri români în activitate, Cristi Balaj, a primit o propunere surprinzătoare: să candideze pentru funcţia de primar al oraşului Baia Mare. Oferta a venit din partea PSD, însă "centralul" a refuzat. Oameni importanţi din PSD i-au propus o altă variantă: să intre în cursă ca independent cu susţinerea social-democraţilor, însă Balaj a refuzat din nou!

Cu toate acestea, numele arbitrului băimărean a fost introdus într-un sondaj de opinie, alături de toate numele vehiculate ca posibili candidaţi la primărie. La întrebarea "Cu cine aţi vota ca primar dacă alegerile s-ar desfăşura duminică?", nu mai puţin de 80% dintre răspunsuri l-au indicat pe Cristi Balaj, care a cîştigat detaşat, cu peste 65 de puncte procentuale peste cel care s-a clasat pe locul 2 în sondajul comandat de PSD.

Funcţia de primar al municipiului Baia Mare a devenit eligibilă după ce fostul primar, Cristian Anghel, de la PNL, a fost condamnat de către Curtea de Apel Cluj-Napoca, pe 17 martie 2010, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. Cristian Anghel se afla la al 5-lea mandat consecutiv, primul începînd în 1996, fiind unul dintre cei mai longevivi primari din România.

"Primari buni sînt mulţi, arbitri de top puţini"
Balaj spune că a refuzat să candideze pentru că nu putea fi şi primar şi arbitru la nivel înalt, iar pe deasupra "în România nu e o mîndrie să fii politician"

- Domnule Balaj, ar fi trebuit să renunţaţi la activitatea de arbitru dacă aţi fi ieşit primar?
- Nu, nu ar fi fost nici o problemă să îndeplinesc ambele roluri.

- Şi atunci, de ce nu aţi intrat în cursa pentru primărie?
- Pentru că a fi politician în România nu e o mîndrie, dimpotriva aş zice, lumea te priveşte urît.

- Dar puteaţi candida ca independent susţinut de PSD.
- Cînd eşti susţinut de un partid e ca şi cum ai face parte din el. Apoi, mai e ceva. Eu, ca arbitru, sînt la un nivel foarte ridicat, cum sînt foarte puţini colegi de-ai mei, pe cînd primari buni în România sînt o mulţime.

- Şi un arbitru de top nu poate fi şi un primar la fel?
- Era greu să fac ambele lucruri serios. Ar fi fost două funcţii care presupuneau un efort imens. Poate după ce voi termina activitatea de arbitru, voi candida la primărie.

2016 e anul la finalul căruia Balaj va împlini 45 de ani şi îşi va încheia activitatea de arbitru

10 ani au trecut de cînd Balaj a fost promovat în Liga I, acolo unde a arbitrat 179 de meciuri

40 de mii de euro e suma pe care Balaj o cîştigă anul exclusiv din activitatea de arbitru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.