Campionate

Duşmani, nu rivali » Barcelona a remizat cu Espanol, iar Realul îi suflă în ceafă!

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu un singur şut la poartă, FC Barcelona s-a împiedicat (0-0) în derby-ul catalan contra unui Espanol foarte decis

FC Barcelona a jucat slab. Pare o afirmaţie nefirească, dar, după o lungă serie de partide remarcabile, echipa condusă de Pep Guardiola chiar a evoluat mult sub aşteptări. S-a întîmplat în derbyul catalan cu Espanol, terminat 0-0.

Fanii gazdelor i-au primit cu ostilitate pe campioni. "Nu sîntem rival, sîntem duşman", a fost mesajul lor de pe un banner. Avertismentul din tribune s-a mutat pe gazon. Ca nişte războinici s-au comportat cei de la Espanol. Foarte motivaţi şi excelent aşezaţi, aceştia şi-au luat adversarii tare printr-un presing total, combinat cu destule intervenţii dure, adesea peste limită. Şi, mai important, antrenorul Pochettino a conceput un marcaj individual prin care Xavi şi Messi au fost anihilaţi total.

Fără principalii oameni de creaţie, Barca n-a avut cum să respire, a rămas asfixiată. Mai ales că Dani Alves avea să fie eliminat (61), motiv pentru Xavi să se plîngă: "Arbitrul a favorizat echipa care nu a vrut să joace". Dincolo de lamentări, un lucru e cert: în 90 de minute, trupa "blaugrana" nu a trimis decît un şut, şi acela pe lîngă poartă. Aşa a pus capăt seriei de 34 de partide în care marcase măcar o dată.

29 de partide fără gol primit din cele 52 jucate are Barca în acest sezon, egalînd recordul din 1986-'87

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.