Liga 1

Timişorenii au fost "arşi" cu granzii de arbitri

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Poli a fost dezavantajată de arbitri în duelurile cu contracandidatele la titlu, dar a beneficiat de ajutor în partidele cu echipele "mici"
Vezi fazele controversate de la Poli Timişoara - CFR Cluj 1-1! (video)

Timişoara a sărit ca arsă după derby-ul cu CFR Cluj (1-1), în care Augustus Constantin i-a refuzat un penalty absolut evident, la faultul lui Nuno Claro asupra lui Mansour. Patronul Marian Iancu a acuzat imediat un complot împotriva lui Poli: "Poate mă aude Constantin senior: nu te poate ajuta Clujul! Nu mai intervine nimeni, deşi toţi procurorii din Bucureşti provin de la Cluj, la fel ca şi premierul Boc!".

Două penalty-uri şi un henţ
Statistica arătă că, în retur, Timişoara a fost dezavantajată în duelurile directe cu contracandidatele la titlu, cu excepţia meciului cu Rapid, 0-1 pe gazon, 3-0 la "masa verde". Bănăţenii au pierdut puncte preţioase pe teren propriu cu Urziceni, Vaslui şi CFR, toate implicate în lupta pentru supremaţie în Liga I, după erori grave de arbitraj.

Oficialii lui Poli au reclamat două penalty-uri neacordate cu Urziceni (0-0) şi CFR (1-1), în timp ce Vasluiul a cîştigat pe Bega printr-un gol precedat de un henţ clar la Costly, nesancţionat de "centralul" Radu Petrescu.
Indulgenţă cu "piticii"

În schimb, Timişoara a beneficiat de îngăduinţa "fluieraşilor" în duelurile cu echipele din "subsol". Alexandru Tudor şi Victor Berbecaru au favorizat-o prin mai multe decizii, dar chiar şi aşa Poli a scos doar 5 puncte din 9 posibile cu Astra, Internaţional şi Ceahlăul!

"Cum poate să stea un arbitru pasiv la un penalty care s-a văzut de pe Lună? Nici Victoria, echipa Securităţii, nu şi-a permis aşa ceva!"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

"Onicaş, care îl putea ajuta pe Augustus, ne-a zis că-şi rupe carnetul de arbitru dacă a fost penalty! El e unul dintre asistenţii-kamikaze din fotbalul nostru!"
Daniel Stanciu, manager sportiv Poli Timişoara

5-5 e raportul greşelilor importante pro-contra Timişoara comise de arbitri în acest retur

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.