Campionate

Kaka menţine suspansul în Primera

Ricardo Kaka, Kaka, Real Madrid

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Brazilianul i-a adus Realului victoria la Zaragoza, scor 2-1, şi-l ţine la un punct în spatele liderului Barcelona

Probabil că nici Kaka însuşi nu se aştepta la o revenire mai reuşită pe gazon după şase săptămîni de suferinţă. Chinuit de pubalgie şi ocărît de suporteri, care-l suspectau în ultimul timp că se menajează pentru Mondialul sud-african, brazilianul le-a dat sîmbătă seară răspunsul.

Mai era un sfert de oră din meciul Realului de pe Romareda, cu Zaragoza, tabela arăta 1-1 şi galacticii nu găseau nici în superioritate numerică (eliminat Contini în minutul 51) drumul spre golul victoriei. Atunci l-a aruncat antrenorul Manuel Pellegrini pe Kaka în luptă. Iar 7 minute mai tîrziu, servit de Cristiano Ronaldo, ex-milanezul a lovit decisiv, cu o diagonală precisă (2-1).

Brazilianul îi menţine astfel pe madrileni în cursa pentru titlu. Dacă n-ar fi fost golul său, liderul Barcelona, 3-1 cu "lanterna" Xerez, s-ar fi distanţat la 3 puncte. Aşa însă, a rămas tot unul, plus speranţa că, avînd şi Liga pe cap, catalanii s-ar putea împiedica într-una din ultimele 4 etape ce au mai rămas de jucat în Primera.

8 goluri a marcat Kaka în acest campionat pentru Real Madrid

PROGRAM
BARCELONA 87p
Villarreal (d)
Tenerife (a)
Sevilla (d)
Valladolid (a)

REAL 86p
Osasuna (a)
Mallorca (d)
Bilbao (a)
Malaga (d)

"Ne vedem pe Camp Nou"
Barcelona a jucat sîmbătă contra lui Xerez (3-1) cu gîndul la Inter. Antrenorul Pep Guardiola a făcut nu mai puţin de 5 modificări în primul unsprezece faţă de prima manşă a semifinalei cu italienii (1-3). Iar la final, toţi jucătorii săi, inclusiv rezervele, au îmbrăcat tricouri pe care scria, în catalană, "Ne punem pielea la bătaie" şi "Miercuri, la opt, toţi pe Camp Nou". Cu mobilizarea suporterilor pentru returul contra lui Mourinho s-au ocupat inclusiv editorialiştii de la cele mai importante cotidiene sportive catalane. El Mundo Deportivo, de pildă, a scris: "Veniţi pe Camp Nou cu tot ce aveţi pe-acasă. Şi dacă vedeţi pe unul în preajmă că ţipă şi se agită, nu-l luaţi drept extraterestru! Faceţi ca el!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.