Liga 1

Cristi Borcea e convins că Dinamo cîştigă derby-ul cu Rapid: "Vă batem cu 3-1!"

Marius Niculae, Ricardo Fernandes

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  marți, 27 aprilie 2010

În urmă cu 3 săptămîni, Dinamo visa la titlu. Acum tremură pentru locul 6, ultimul care duce în Europa League

###
Derby-ul se joacă duminică, de la 20:30, în direct pe DigiSport

Poziţia "cîinilor" e ameninţată de Rapid, rivala de duminică, giuleştenii fiind la 5 puncte în spatele roş-albilor cu 5 runde înainte de final. Cristi Borcea încearcă să anuleze efectele războiului intern şi joacă pe cartea optimismului: "Batem în Giuleşti, nici nu mă gîndesc la vreun meci nul, iar băieţii trebuie să gîndească la fel. Învingem, renaştem. Nu învingem, murim! Eu sînt sigur că vom cîştiga, pronosticul meu e 3-1 pentru Dinamo".

Preşedintele Badea l-a completat: "Am convenit cu domnul Copos ca pe 2 mai, în Giuleşti, să ne bucurăm toţi dinamoviştii. Şi eu, şi dînsul, şi Ioan Andone, nu lăsăm pe nimeni pe dinafară".

Mesajele dinspre Rapid încearcă să-i elibereze pe Ioniţă şi compania de presiunea unui meci decisiv. Andone susţine că şansele vişiniilor de a mai prinde Europa sînt nule:  "Aşa gîndesc eu acum. Chiar dacă batem pe Dinamo, depindem de alte rezultate şi avem şi un program dificil. Am ajuns în această situaţie numai din cauza noastră. Nu trebuia să fim la mîna nimănui, dar n-am reuşit să batem la Galaţi şi acum stăm şi tremurăm".

"Eu fac tot ce îmi stă în putinţă să cîştig meciul cu Dinamo. Restul sînt tachinări între şefii celor două cluburi"
Ioan Andone, antrenor Rapid

17 jucători la limita suspendării!
Derby-ul de duminică va avea repercusiuni şi în runda viitoare. Asta pentru că nu mai puţin de 10 jucători dinamovişti şi 7 rapidişti vor fi suspendaţi dacă vor lua un galben la confruntarea din Giuleşti! "Cîinii" aflaţi la limită sînt Cristi Munteanu, Molinero, Moţi, Torje, Kone, Boştină, Rus, Andrei Cristea, Niculae şi Niculescu. De partea cealaltă, Ioniţă, Ad. Iordache, Răduţă, Iencsi, Marius Constantin, Fernandes şi Lazăr sînt într-o situaţie similară. La mijlocul săptămînii viitoare, Dinamo joacă acasă, cu Timişoara, iar Rapidul are meci la Mediaş.

"Haţegan să fie corect"
Dinamo cere arbitri străini la meciurile sale din finalul sezonului, dar CCA l-a delegat pe Ovidiu Haţegan la derby-ul de duminică din Giuleşti. Arădeanul a condus două partide în acest retur ale "cîinilor", ambele împotriva lui CFR Cluj, ambele remize, iar roş-albii l-au acuzat că i-a dezavantajat în amîndouă. "Sper să fie corect acum şi să demonstreze că nu e din clica arbitrilor puşi pe distrugerea lui Dinamo. Îmi doresc să dea o probă de corectitudine", a declarat ieri Borcea. Asistenţi vor fi Octavian Şovre şi Aurel Oniţa.

"Rămîneţi uniţi!"
Dănciulescu (33 de ani) trage să promoveze cu Hercules Alicante şi vrea să continue în Spania: "Eu cred că mai pot să joc un an, doi, trei. Îmi doresc ca din toamnă să mă întîlnesc cu Ronaldo, Messi, Ramos, Puyol. Mă ţin picioarele, iar cei care mă cunosc ştiu că nu sînt vorbe aruncate în vînt. Despre ce este acum la Dinamo nu pot comenta, deşi urmăresc situaţia. Cred că băieţii trebuie să rămînă uniţi şi Cornel Ţălnar va şti să ducă echipa în Europa".

Din 2011, pe Naţional
Nicolae Badea a declarat ieri că a ajuns la o înţelegere cu municipalitatea pentru ca Dinamo să evolueze în meciurile internaţionale pe noul stadion Naţional: "Partidele din campionat n-are rost să le jucăm acolo, ar fi deziluzionant să adunăm 1.000 de oameni în tribunele unei arene de 50.000 de locuri". Stadionul va putea găzdui evenimente sportive abia din vara anului viitor.

Badea iese în faţă
Nicolae Badea a declarat ieri că şi şefii sînt vinovaţi de situaţia de acum de la echipă: "Calitatea şi rezultatele ne marchează pe toţi, dar trebuie să fim lucizi şi să înţelegem că aceste 5 etape de final sînt extrem de importante pentru performanţele clubului, dar mai ales pentru cariera jucătorilor. Dacă fotbaliştii înţeleg, vom schimba impresia lăsată cu Iaşiul. Toţi sîntem responsabili că ocupăm locul 6 din prezent".

- Diabate, Kone, Andrei Cristea, Scarlatache şi Dragoş Grigore au probleme medicale şi s-au antrenat separat ieri. N'Doye s-a pregătit la sală, alături de Cristi Munteanu.
- Dinamo a parafat ieri un parteneriat cu firma DV24, un complex rezidenţial de locuinţe şi birouri aflat la 5 minute distanţă de arenă. Jucătorii vor avea discounturi, Andrei Cristea, Molinero şi Vranjkovici mutîndu-se deja acolo.
- "Salariile pe luna martie au fost plătite, indiferent de randamentul arătat, mai puţin o mică parte la Andrei Cristea", a declarat ieri Badea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.