Campionate

Arşavin: "Să joc măcar un sezon la Barca ar însemna apogeul carierei mele"

Articol de Cristina Negrilă  —  marţi, 27 aprilie 2010

Fotbalistul rus al lui Arsenal Londra, Andrei Arşavin, visează la un transfer în Spania, la echipa despre care spune că este în acest moment "cea mai bună din lume".

"Să joc măcar un sezon la Barca ar însemna apogeul carierei mele. Barcelona e cea mai bună echipă din lume. După ce Arsenal a jucat contra Barcei în Liga Campionilor, entuziasmul meu în ceea ce priveşte jocul spaniolilor s-a transformat într-un sentiment de nemulţumire, pentru că ei au devenit mai puternici decît oricare alt club", a declarat Andrei Arşavin în presa engleză.

Arşavin a declarat în nenumărate rînduri că este un fan al catalanilor, îndrăgostindu-se de Barca pe vremea cînd era copil şi-i vedea jucînd pe Koeman, Stoichkov, Romario etc. "Îmi place Barcelona, a fost mereu preferata mea pentru că, indiferent ce antrenor a fost la club, indiferent de jucători, echipa întotdeauna a practicat un fotbal ofensiv. Dacă iubeşti fotbalul adevărat, iubeşti Barcelona", spunea Arşavin în urmă cu doi ani, cînd încă juca în Rusia.

"Nu am avut idoli, dar i-am admirat enorm pe Romario, Ronaldo şi Stoichkov: fotbalişti care au jucat pentru Barcelona şi puteau decide singuri un meci. Pur şi simplu luau mingea şi alergau. Mai încerc şi eu să fac asta, e ceea ce le place şi antrenorilor la mine. Barca de acum demonstrează că poţi juca un fotbal frumos şi poţi să şi obţii rezultate mari, în acelaşi timp", declara Arşavin în urmă cu ceva timp.

FC Barcelona a eliminat-o pe Arsenal Londra în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Andrei Arshavin are 28 de ani, a mai jucat la Zenit Saint Petersburg, iar din februarie 2009 e jucătorul lui Arsenal Londra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.