Liga 1

Datoriile la jucători l-au adus pe Becali la mîna Ligii » Mitică umileşte Steaua

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ieri, Valeriu Argăseală a ajuns la prînz la sediul LPF. Dialogul este absolut real:


- Domnule Dragomir, avem o rugăminte. Ajutaţi-ne cu banii în avans pentru campionatul următor pe drepturile TV!
- E foarte greu. Dragomir: "Sînt situaţii cînd huliganii ar trebui împuşcaţi" (video)

- Haideţi că puteţi face ceva, avem nevoie de bani ca de aer.
- Băi, Vali, da' cît mălai să vă dau că nu ştiu pe ce loc vă clasaţi la finalul campionatului?!

- Păi dă-ne cam pentru locul 2-3, acolo!
- Cuuum? Glumeşti! Înaintea voastră vor fi şi Vasluiul şi Timişoara. Plus CFR şi Urziceni. Plus altele. Nu prindeţi voi locul 2-3 niciodată. Uite, facem aşa că sînt băiat bun. Accept suma pentru locul 6 şi mai vedem noi după aia.

- E bine şi aşa, mulţumim!


Locul 2 cîştigă din drepturile TV 3,2 milioane de euro, iar locul 6, 1,8 milioane de euro.


Nu mai puţin de 3 bănci importante au refuzat să ofere Stelei un credit de un milion de euro, motivînd că nu vor să-şi lege numele de cel al lui Gigi Becali


Steaua e într-o situaţie disperată din punct de vedere financiar. Fără nici un ban în cont, dar cu datorii de aproape 3 luni la jucători şi angajaţi ai clubului, conducerea clubului a apelat, în disperare de cauză, la o variantă umilitoare.

Preşedintele Valeriu Argăseală a mers la sediul LPF pentru a-i solicita lui Dumitru Dragomir, aflat în război deschis cu Gigi Becali, să ajute Steaua cu o sumă de bani. Şeful din Ghencea a cerut un avans din suma pe care roş-albaştrii o vor avea de încasat pentru drepturile TV din sezonul următor.

Dragomir nu i-a acceptat din start solicitarea. "De unde să ştiu eu pe ce loc terminaţi voi?" a fost argumentul lui Mitică. "Banii pentru unul din locurile 2-3", a replicat Argăseală, moment în care Dragomir a început să rîdă: "Cred că e o glumă. Păi, voi nu o să terminaţi niciodată nici pe 2 şi nici pe 3!".

Argăseală a cedat apoi şi a solicitat ca LPF să bifeze orice suma. "O să calculăm să vedem cît primeşte locul 6 şi vă dăm raspuns favorabil" a fost concluzia lui Dragomir, acceptată de şeful Stelei. Locului 6 îi revin 1,8 milioane, jumătate din această sumă trebuind achitată clubului respectiv înainte de începerea returului.


10 februarie 2010 e data la care Steaua a plătit ultima dată salariile jucătorilor, aferente lunii ianuarie

5 milioane de euro a scos din club Gigi Becali în decursul anului 2009 în contul datoriei pe care Steaua o are la el în actele contabile ale societăţii


Cine îşi va depune memoriu?
În acest moment, orice jucător din lot are o creanţă din partea clubului de 20 la sută din salariul pe un an de zile, astfel că îndeplineşte regula conform căreia ar putea să introducă memoriu pentru a deveni jucător liber. "Nu e nevoie să meargă la LPF. Să vină la mine ăla care vrea să bage memoriu şi îl las să plece imediat", a declarat Becali.


Ce încasări a avut Steaua în acest sezon

Sursa    Suma (euro)
Drepturi TV Liga I    1.800.000
Bilete    500.000
Bonus Europa League    1.100.000
Vînzări jucători    2.900.000
Produse promoţionale    1.500.000
TOTAL    7.800.000

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.