Liga 1

Andrei Cristea vrea să învingă Rapidul pentru a salva sezonul: "Tic, tac, e ceasul al 12-lea!"

Andrei Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 01 mai 2010

Andrei Cristea crede că singura salvare a roş-albilor în acest sezon este să cîştige în Giuleşti. A explicat şi de ce

Revenit în primul "11" după ce a pierdut ultima etapă, cu Poli Iaşi (1-1), Andrei Cristea a sunat ieri adunarea printre "cîini". Spune că nu-l mai interesează foarte mult titlul de golgeter, deşi îl despart doar două reuşite de stelistul Kapetanos (15 goluri). "Sînt trist, aveam aşteptări mari cu echipa. La ce bun o performanţă individuală, dacă nu te poţi bucura cu colegii de un trofeu?", a încercat să explice atacantul de 26 de ani.

- Andrei, ar fi bun şi-un egal în Giuleşti? Am auzit colegi de-ai tăi spunînd că ar fi mulţumiţi şi cu o remiză.
- Probabil mulţi îşi fac calcule, ţinînd seama că mai sînt doar 5 meciuri de jucat. Dar eu zic că trebuie să învingem. Am avea numai cîştiguri dintr-o victorie.

- Care?
- 1. Ne-am distanţa la 8 puncte de singura echipă care ne mai ameninţă locul de Europa. 2. Am căpăta din nou moral pentru finalul de foc de campionat. 3. Ne-am reveni psihic, fiindcă marile probleme ale noastre de aici pleacă. 4. I-am face fericiţi pe suporteri, care au pătimit din plin în ultimele săptămîni. 5. Le-am da peste nas tuturor celor care ne cîntă iar prohodul. Mai simplu: este ceasul al 12-lea pentru Dinamo, în meciul cu Rapid ne putem trezi din nou la viaţă. Niciodată nu mi-au plăcut filmele horror, refuz să întrevăd ceva tragic la echipă, adică să nu ne calificăm în Europa.

"Pot să joc, dar nu sînt robot"
- Apropo, care mai sînt relaţiile dintre voi?
- Bune. Poate sînt eu un visător, dar încă mai cred că sîntem o familie.

- Chiar crezi sau sînt numai declaraţii de imagine?
- În familie mai apar şi disensiuni, rezolvabile. Aşa a fost şi la noi, lucrurile s-au calmat acum. Sîntem uniţi, avem nevoie doar de rezultate. 

- Cîţi crezi că mai rămîneţi la echipă după această primăvară?
- Nu sînt acţionar să răspund la astfel de întrebări.

- Dar tu mai rămîi? S-a tot vorbit de interesul italienilor de la Lazio, Bari sau Brescia.
- Eu rămîn, am contract cu Dinamo. Cluburile enumerate sînt interesante, însă nu este timpul acum de astfel de discuţii. Sănătoşi să fim şi să batem în Giuleşti!

- Poţi din punct de vedere medical, după problemele abdominale?
- Pot, normal că pot, doar nu sînt din trestie! Nu sînt nici robot, aşa că nu o să-mi fie uşor să joc iar fotbal după 9 zile de pauză. Dar mergem, murim pe teren, cum se spune, şi apoi vedem ce-am obţinut.


"Dinamo a jucat bine partidele cu echipele importante, să dea Dumnezeu să se păstreze această linie!"
Andrei Cristea, atacant Dinamo

Marius revine cu Braşov
Andone nu-l va putea folosi mîine pe Marius Constantin. Stoperul a suferit miercuri o întindere musculară la muşchii inghinali şi a devenit indisponibil pentru cel puţin la 3 etape. El nu va putea evolua cu Dinamo, cu Gaz Metan şi cu Pandurii. "E o pierdere importantă, devenise liderul apărării", a comentat Ando. În absenţa sa, antrenorul mai are la dispoziţie 4 variante pentru postul de fundaş central: Fernandes, Adi Iordache, Iencsi şi Săpunaru.

Borcea vrea locul 2
După ani întregi în care a spus că-l interesează doar primul loc, Cristi Borcea şi-a schimbat opţiunile: "Vreau să batem în Giuleşti, ştiu că putem şi mai sper că vom termina pe poziţia secundă în campionat, ca să mergem în preliminariile Ligii". Dinamo este, cu 5 etape înainte de final, pe 6, la 5 "lungimi" în spatele Urziceniului. Jucătorii au promişi cîte 10.000 de euro dacă bat în Giuleşti şi pe Timişoara, acasă.

"Noi sîntem Steaua, să luăm 5?!"
Ousmane N'Doye, accidentat, a venit ieri la vestiare pentru a-i încuraja pe colegii săi: "Trebuie să cîştigăm în Giuleşti. Ce, noi sîntem Steaua, să luăm 5?! Am auzit că Borcea vrea locul 2. Noi vrem mai mult, CFR nu e deja campioană, chiar dacă are 11 puncte în faţa noastră. Are şanse mari, dar campionatul nu e gata. Mai vorbim la final". Despre situaţia din lot, dinamitată de el, senegalezul a spus: "Atmosfera e bună, nu mai sînt scandaluri". (Ioana Mihalcea)

Rednic: "Ţin cu Dinamo"
Fost campion cu ambele echipe, şi ca jucător, şi ca antrenor, Mircea Rednic a mărturisit ieri: "Eu ţin pumnii lui Dinamo, sper să cîştige, deşi Rapid pare favorită. Şefii din Ştefan cel Mare ar fi trebuit să mă asculte. Vara trecută, le-am prezentat o listă cu jucătorii care să plece, n-au fost de acord, iar acum respectivii fotbalişti se ţin de greve şi de activităţi extrasportive. Amicul meu Andone trebuie să ajungă în Europa League cu Rapidul, altfel pleacă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.