Campionate

După ce a început sezonul în genunchi, Bayern e aproape de "triplă"! » De la Van Chin la Van Genial!

Louis Van Gaal, Van Gaal

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Van Gaal e practic campion cu Bayern la capătul unui sezon pe care l-a început catastrofal

În iulie, cînd a venit la Bayern, Louis van Gaal le-a cerut şefilor 6 luni pentru a pune pe picioare o echipă de top. "Şase luni? Cine mai are oare răbdarea asta după «coşmarul» Klinsmann?", se întrebau atunci ziarele germane. Olandezul însă n-a glumit.

Ca şi la Barcelona sau la Alkmaar, Van Gaal a fost mai întîi Van Chin. N-a ezitat să renunţe la jucătorii care nu-i erau pe plac (Lucio, Toni) şi să promoveze tineri: Muller, Badstuber, Contento, Alaba. Arogant, dominant, încăpăţînat, el nu s-a abătut nici o secundă de la disciplină şi de la filosofia sa. Preţul a fost însă scump. În etapa a 3-a, la 1-2 cu Mainz, Bayern bifa cel mai prost start de campionat din ultimii 43 de ani. Iar în noiembrie, după o singură victorie în 4 meciuri, toată lumea lua deja în calcul eliminarea din faza grupelor Ligii.

Declick-ul s-a produs în ultimul ceas. Pe 9 decembrie, la împlinirea celor 6 luni cerute de tehnicianul olandez, contra lui Juve: 4-1 la Torino. De atunci, totul a mers ceas. Iar acum, Van Gaal e Van Genial şi bavarezii stau să culeagă roadele: campionatul şi l-au adjudecat practic sîmbătă, sînt în finala Cupei Germaniei şi a Ligii.


"Nu ştiu cîţi antrenori sînt în Europa care să fi cîştigat campionatul în trei ţări diferite, ca mine"
Louis van Gaal, antrenor Bayern

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.