Tenis

Alexandra Dulgheru a învins-o pe Dinara Safina, numărul trei mondial!

dulgheru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 mai 2010

Alexandra Dulgheru a reuşit să obţină prima victorie în faţa unei jucătoare din TOP 3, după ce a învins-o în turul doi al turneului de Masters de la Roma pe Dinara Safina, favorita numărul 3.

Sportiva română s-a impus în faţa rusoaicei după o partidă de trei seturi, scor 6-4, 6-7 (5), 6-1 şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului unde o va întîlni pe Nadia Petrova, cap de serie numărul 14.

Sunt foarte fericită. A fost un meci extraordinar chiar dacă ştiu că Safina nu este într-o formă bună şi că vine după o accidentare, dar a luptat pentru fiecare minge. Eu am făcut tot ce am putut ca să o înving şi pe tot parcursul meciului am încercat să lovesc cît mai plat. Nu a fost uşor să mă ţin de tactica pe care mi-am propus-o, dar pînă la urmă am învins.”, a spus Alexandra Dulgheru după încheierea partidei.

Românca şi-a schimbat echipamentul înainte de setul decisiv. La finalul meciului a explicat de ce. ”Aveam nevoie de o pauză. mă simţeam foarte obosită şi simţeam că trebuie să schim ceva. Tricoul era ud şi simţeam cum atîrna pe mine. Aşa că am hotărît să-l schimb şi mi-a mers foarte bine. M-am spălat pe faţă şi am ieşit de la vestiare mai hotărîtă.”, a adăugat Alexandra Dulgheru.

Pentru calificarea în optimile de finală de la Roma, jucătoarea de tenis din România va primi 125 de puncte WTA şi 20.000 de dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.