Liga Campionilor

Cum l-ar fi învins "Riciu" pe Mourinho dacă era antrenorul Barçelonei » Ia lecţii, Pep!

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Duelul tactic dintre Mourinho şi Guardiola din returul semifinalei Ligii Campionilor,  Barcelona - Inter 1-0, a devenit subiect de analiză pentru Şcoala Federală de Antrenori


Directorul şcolii, Mircea Rădulescu (68 de ani), a indentificat 5 soluţii pe care crede că dacă Guardiola le-ar fi aplicat Barca ar fi avut mai multe şanse să desfacă defensiva ermetică a lui "The Special One", în partida de miercurea trecută.  

"Din discuţiile purtate după meci cu Chihaia, Belodedici, Prodan, Iovan şi Apolzan am ajuns la concluzia că Guardiola n-a surprins cu nimic Interul. Deşi ştia că Mourinho se va betona în apărare pe <Camp Nou>, după ce cîştigase 3-1 în tur", a spus Riciu.  Tehnicianul a detaliat pentru cititorii Gazetei alternativele tactice pe care le-ar fi putut folosi Pep Guardiola: 

1. MESSI. "Pentru a-l surprinde cu ceva pe Mourinho l-aş fi văzut pe Messi în lateral, mai exact în dreapta. De acolo ar fi putut trece mai uşor prin dribling de adversarul direct şi ar fi creat mai mult pericol decît din zona centrală, betonată".


41 de pase şi două şuturi pe poartă a dat Messi


2. PĂTRUNDERI INDIVIDUALE ÎN CAREU. "Mijlocaşii şi atacanţii Barcelonei ar fi trebuit să încerce cu mai mult curaj pătrunderile în careu prin acţiuni individuale. Au pasat prea mult de-a latul în cautarea breşei printre cei şase fundaşi".


3. ŞUTURI DE LA DISTANŢĂ. "Barca trebuia să încerce mai mult şuturile de la distanţă. Au recurs la ele doar spre final, cînd au intrat  în criză de timp".


12 şuturi, dintre care 4 pe spaţiul porţii, a trimis Barcelona


4. FAZE FIXE. "N-am văzut combinaţii surprinzătoare la fazele fixe. Toate loviturile libere au fost executate stereotip".


9-2 a fost raportul cornerelor


5. CONTRĂ LA CONTRĂ. "Barcelona n-a ştiut să fructifice puţinele momente în care Interul s-a desfăcut cînd a ieşit de 5-6 ori pe contraatac. Trebuia să riposteze cu contră la contră, să-i prindă descoperiţi pe italieni, dar n-a interceptat mingea repede".


75 la sută au avut spaniolii posesia balonului


"Un proverb spaniol spune că una e să discuţii despre un meci şi alta e să-l gestionezi"
Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.