Liga 1

Vezi strategia aplicată de conducerea lui Dinamo pentru a nu plăti obligaţiile către stat!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Conform anchetaonline.ro, preşedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, şi ceilalti actionari au reusit, in ultimii cinci ani, sa fenteze plata sumei de 10 milioane de euro catre bugetul statului, avand girul sefilor de la Ministerul de Interne.

Clubul foloseste un mecanism simplu pentru a pacali Fiscul si Federatia Romana de Fotbal. Datoriile formatiei din Stefan cel Mare sunt inregistrate pe o firma, in timp ce echipa de fotbal a fost trecuta pe alta firma.

Pentru a nu plati obligatiile catre stat, actionarii de la Dinamo, in complicitate cu sefii de la Ministerul de Interne si cei ai Federatiei Romane de Fotbal, au infiintat doua societati cu acelasi obiect de activitate.

Initial, clubul a fost gestionat prin intermediul Asociatiei Clubul Sportiv ‘Fotbal Club Dinamo Bucuresti’ (creata in 1994), in care Ministerul de Interne a pus la bataie baza sportiva, iar investitorii au venit cu banii.

In 2001, este inregistrata SC Dinamo 1948 SA, unde actionari sunt prima societate si aceiasi investitori.
In prezent, cele doua societati functioneaza in paralel, insa rolurile lor s-au schimbat in timp. Din 2005, datoriile clubului sunt trecute in bilantul ACS FC Dinamo, in timp ce beneficiile pe Dinamo 1948.

In fiecare an, echipa de fotbal obtine licenta de la FRF, prezentand bilantul contabil al SC Dinamo 1948.

sursa: anchetaonline.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.