Liga 1

Eşecul cu Ceahlăul apropie Craiova de "B" » Coşmarul Filipovici

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

E clar, visul urît al oltenilor poartă numele Zoran Filipovici! Aşa a fost acum 27 de ani, cînd muntenegreanul era atacantul Benficăi, iar golul său a barat drumul juveţilor spre finala Cupei UEFA. În prezent, ca antrenor, dă frisoane Universităţii şi-i strică debutul de "principal" al lui "Pep Guardiola" Trică.
Vezi rezumatul meciului Ceahlăul - Craiova 2-1! (video)

În prima repriză, oaspeţii l-au făcut mare pe Villadsen. Costea al II-lea (23) şi Dina (33) au rămas singuri cu danezul, dar acesta i-a blocat frustrant de sigur pe el. Vizitatorii n-au mai iertat şi a treia oară, Mihai Costea (65) fructificînd pasa inteligentă a lui Dina.

Final dramatic
Cînd cărţile păreau făcute, Filipovici a mutat norocos cu Ibrahim, iar acesta, la nici jumătate de minut de la intrarea pe teren, a egalat după centrarea perfectă a lui Bărcăuan. Lung junior i-a salvat o dată pe ai lui, dar n-a mai avut ce face în ultimul minut regulamentar, cînd Cebotaru a tras cu furie, aducînd victoria Ceahlăului. Cu numai cîteva secunde mai devreme, Crăciun îşi bătuse joc de o fază la care scăpase singur cu Villadsen!


1.000 de euro e prima pe care moldovenii o vor încasa după succesul de ieri


"Echipa a jucat mai bine cu Trică pe bancă decît cu Wotte! Am avut însă un ghinion enorm, plus că la primul gol al Ceahlăului a fost ofsaid!"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

"Nu am bătut-o degeaba pe Craiova, dar consider că avem doar 5 la sută şanse să evităm retrogradarea"
Gheorghe Ştefan, preşedinte de onoare Ceahlăul

"Fotbalul s-a schimbat enorm din '83, cînd am jucat eu împotriva Universităţii. Craiova nu merită să fie la retrogradare, sînt echipe mult mai slabe decît ea"
Zoran Filipovici, antrenor Ceahlăul

- Oficialii Ceahlăului s-au amuzat pe seama faptului că oltenii au fost reţinuţi 30 de minute marţi după-amiază de poliţia nemţeană: "Ne-au acuzat pe nedrept, autocarul lor n-avea rovignetă. Dacă au problem, le-o plătim noi".
- Bărcăuan are propriii fani la Piatra Neamţ. Înainte de fiecare meci, fundaşului care are rezidenţa la Salonic i se pune muzică grecească la staţia arenei, iar cîţiva suporteri au afişat un banner sugestiv: "Bărcă One".
- Mulisa a fost huiduit de proprii spectatori cînd a fost schimbat, în minutul 74, cu Ibrahim.
- Dănănae a revenit pe teren într-un meci de Liga I după aproape 9 luni de la accidentarea gravă suferită la genunchi! Fundaşul dreapta a fost titularizat de Trică, apoi înlocuit în minutul 74.
- Trică a refuzat să participe la conferinţa de presă de după meci: "Sînt prea nervos, mi-e să nu zic ceva ce o să regret". În locul lui, în faţa ziariştilor s-a prezentat secundul George Biţă: "Trebuie să batem tot pînă la final ca să ne salvăm".
- Filipovici: "Am fost şi noi norocoşi o dată, că prea am avut ghinion pînă acum! Ne-au ieşit şi schimbările. Eu le spun băieţilor că orice e posibil, atît timp cît matematica ne ajută".
- Mititelu despre subiectul Wotte: "Am stabilit că dacă nu ne înţelegem, atunci o să ne dăm mîna şi ne despărţim prieteneşte. Nu există nicio clauză de despăgubire dacă va fi dat afară. Mi-am făcut o impresie proastă despre el încă de acum două săptămîni. Am făcut o alegere foarte slabă şi nu e prima".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.