Stranieri

Cernat şi Ogăraru au mai cîştigat 2 trofee! Vezi toate evoluţiile stranierilor

Articol de Vlad Pahonţu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La mijlocul acestei săptămîni, 5 echipe la care evoluează jucători români au disputat cîte o finală de cupă şi doar 3 au plecat acasă cu trofeul: Ajax Amsterdam (Olanda), Hajduk Split (Croaţia) şi Internationale Milano (Italia). În Ucraina, lupta dintre Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev a fost cîştigată de primii, după ce au ieşit învingători din meciul direct, încheiat cu scorul de 1-0.

ITALIA (Finala Cupei)

- Cristian CHIVU (INTER - Roma 1-0 // Presa din Italia e de părere că evoluţia lui Chivu nu a fost una strălucită şi i-au acordat note cuprinse între 5 şi 6. Românul a fost intgralist şi a primit un cartonaş galben în minutul 44. Golul victoriei a fost marcat de Milito, în minutul 39. Pe stadionul Olimpico, din Roma, Inter a cîştigat cea de-a 6-a Cupă a Italiei)

- Bogdan LOBONŢ (Inter - ROMA 1-0 // Lobonţ a fost doar rezervă)


FRANŢA (Ligue 1)

- Daniel NICULAE (Lyon - AUXERRE 2-1 // Reuşitele lui Auxerre se clatină pe final de sezon, cînd au mai rămas doar 2 meciuri de jucat, în Ligue 1. Echipa lui Niculae, care nu a evoluat din cauza accidentării din meciul trecut, a pierdut la Lyon şi a coborît pe locul al treilea, la egalitate de puncte cu Lille. Adversara în lupta pentru titlu, Marseille, şi-a adjudecat deja trofeul, învingînd pe Rennes cu 3-1)


UCRAINA (Premier League)

- Răzvan RAŢ
- Mircea LUCESCU (antrenor)


ŞAHTIOR - Dinamo 1-0 // Mircea Lucescu a decis să îl ţină pe bancă pe Raţ şi nu l-a introdus pe teren pînă în minutul 90, atunci cînd l-a înlocuit pe Kobin. Cu această victorie, echipa din Doneţk şi-a asigurat un nou titlu de campioană a Ucrainiei, sărbătorit în faţa a peste 52.000 de suporteri prezenţi pe Donbass Arena. Titlul de campion obţinut de Lucescu în acest an completează lista celorlalte trei trofee cîştigate de la venirea lui în 2004: 2005, 2006 şi 2008

- Tiberiu GHIOANE (Şahtior - DINAMO KIEV 1-0 // Valeri Gazzaev l-a înlocuit pe Mykhalyk, cu Ghioane, în minutul 76. La doar 10 minute mai tîrziu, românul şi-a trecut în cont un cartonaş galben, văzut de la arbitrul Paolo Tagliavento)

- Ionuţ MAZILU
- Florin ŞOAVĂ


(ARSENAL KIEV – Metalurg Doneţk 2-0 // Mazilu şi Şoavă au fost integralişti în partida cîştigată pe teren propriu, în faţa celor de la Metalurg. Ionuţ Mazilu a dat ambele pase de gol, servindu-i pe rînd pe Mikoliunas, în minutul 24 şi pe Vorobey, în minutul 49)

- Ciprian TĂNASĂ (Arsenal Kiev - METALURG DONEŢK 2-0 // Atacantul român a intrat pe teren în minutul 61, înlocuindu-l pe Mguni. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, atît Metalurg cît şi Arsenal nu mai au nici o şansă de a prinde un loc care să permită accesul în cupele europene)

Clasament Premier League (Etapa 29): 1.Şahtior (74 pcte), 2.Dinamo (68)...7.Arsenal (42), 8.Metalurg Doneţk (37)


CROAŢIA (Finala Cupei)

- Florin CERNAT
(Sibenik - HAJDUK 0-2 // Spre deosebire de prima manşă a Finalei Cupei Croaţiei, atunci cînd Cernat a jucat 70 de minute, de data aceasta, antrenorul Stanko Poklepovici nu l-a folosit deloc pe român. Dacă pe teren propriu, Hajduk a învins cu scorul de 2-1, la Sibenik a reuşit să nu mai primească gol şi să cîştige a cincea cupă din istorie)


OLANDA (Finala Cupei - Retur)

- George OGĂRARU (Feyenoord – AJAX 1-4 // Ogăraru nu a jucat nici în returul cupei, jucat pe arena Feijenoord, din Rotterdam, acolo unde Ajax s-a impus cu 4-1 şi a cîştigat pentru a 18-a oară acest trofeu. 4 dintre cele 6 goluri marcate de Ajax în dubla manşă au purtat semnătura lui Siem de Jong)


ELVEŢIA (Superliga)

- Cristi IANU (Bellinzona - LUCERNA 0-0 // Cu 3 etape înainte de finalul campionatului, Lucerna nu a reuşit să treacă de echipa clasată pe locul 9 – din 10 – Bellinzona. Pentru meciul de aseară, antrenorul Fringer a jucat într-o formulă 4-3-3, care i-a împins alături de integralistul Ianu, pe Yakin şi Ferreira. După 34 de etape, Lucerna se află pe poziţia a patra, fără şanse de a mai prinde cupele europene)


FRANŢA (Ligue 2)

- Claudiu KEŞERU (Metz - ANGERS 1-0 // Keşeru nu a mai marcat, aşa cum o făcuse etapa trecută, iar Angers a cedat acasă la Metz, cu scorul de 1-0, după ce Renouard a lăsat oaspeţii în 10 oameni, din minutul 60)


OLANDA (Eredivisie Play-offs)

- Mihai NEŞU (UTRECHT - Groningen 3-1 // Integralist la gazde, Neşu a fost singurul jucător al lui Utrecht care a primit un cartonaş galben. Prima manşă a play-offului a fost cîştigată de Utrecht, scor 3-1 şi echipa românului aşteaptă returul de duminică, pentru a afla cine va întîlni învingătoarea dintre Roda şi Heracles)


SERBIA (Finala Cupei)

- Alin STOICA (Crvena Zvezda - VOJVODINA 3-0 // Fără Alin Stoica pe teren, Vojvodina a pierdut Cupa Serbiei, după ce a fost învinsă la trei goluri diferenţă de Steaua Roşie Belgrad. Pentru Crvena este a doua Cupă a Serbiei cîştigată, prima fiind în 2007. Pe lîngă acestea, mai are 21 de trofee din perioada fostelor ţări Yugoslavia şi Serbia şi Muntenegru)


RUSIA (Premier League)

- Sorin GHIONEA (FC ROSTOV - ŢSKA 1-0  // Românul a fost integralist în defensiva lui Rostov, în meciul cîştigat pe teren propriu cu ŢSKA Moscova)

- Gheorghe FLORESCU (Samara - ALANIA 1-0 // Florescu nu a jucat pentru Alania)

- Adrian ROPOTAN (DINAMO MOSCOVA – Amkar 1-1 // Ropotan a fost din nou rezervă chiar şi sub comanda noului antrenor, muntenegreanul Miodrag Bojovici)

Clasament Premier League (etapa 9): 1.Zenit (21 pct)…6.Rostov (13)… 10.Dinamo (10)… 13.Alania (9)

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.