Liga 1

Interviu / Mircea Rădulescu: "Duşmănia mea faţă de Craiova este că sînt corect, deşi puteam închide ochii!"

Articol de Cristian Otopeanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Universitatea Craiova a emis astăzi un comunicat prin care îl acuză pe preşedintele Şcolii Federale de Antrenori de "atitudine duşmănoasă" faţă de clubul oltean, deoarece forul pe care îl conduce a depus o sesizare la Comisia de Disciplină pentru că Eugen Trică a stat pe bancă în partida de la Piatra-Neamţ, deşi nu are licenţă Pro.

Mircea Rădulescu a ripostat într-un interviu acordat pentru www.gsp.ro.

- gsp.ro: Domnule Rădulescu, chiar aşa, sînteţi împotriva Universităţii Craiova, aveţi duşmănie?


- Eu nu ştiu să am duşmănie. S-ar putea să fie însă aşa şi eu să nu îmi dau seama....

- gsp.ro: Explicaţi-ne care este opinia forului pe care îl conduceţi!

- Eu supraveghez respectarea regulamentelor, iar antrenor la meciul cu Ceahlăul a fost Trică Eugen. Cel care nu are calificare de antrenor, ci a fost trecut drept delegat. Asta este "duşmănia" mea. Este ca şi cînd ar conduce maşina un om fără carnet.

- gsp.ro: Bun, dar cum probaţi că Trică a fost antrenor? Doar prin simplul fapt că a luat loc pe bancă? Orice delegat are dreptul la aşa ceva.

- Cum probez? Uitaţi cum probez. În primul rînd, există raportul observatorului federal. El a întocmit un raport special şi acolo scrie clar că echipa Universitatea a fost condusă de pe bancă de Eugen Trică, împreună cu George Biţă. În al doilea rînd, există proba video, înregistrarea meciului. Se vede cum Trică le dă indicaţii jucătorilor.

- gsp.ro: De acord, însă care este problema dacă un delegat le dă indicaţii jucătorilor? Cum diferenţiem un delegat de un antrenor?

- Haideţi să vă explic. Craiova a recurs la un subterfugiu, la o şmecherie de prost gust. M-au sunat diverşi conducători de cluburi să mă întrebe cum este posibil aşa ceva. Se numeşte sfidare ceea ce au făcut cei de la Craiova. Un antrenor necalificat nu poate conduce de pe banca tehnică. Vreţi să vă mai spun ceva?

- gsp.ro: Vă rog!

- Aş fi putut închide ochii, mai ales că am antrenat mai demult acolo şi am o simpatie faţă de această echipă. Dar apoi ar fi trebuit să fac acelaşi lucru şi pentru alte echipe şi nu este normal aşa ceva. Nu vreau să se creeze un precedent.

- gsp.ro: Ce sancţiune va suferi Craiova?

- Cel mult o amendă. Dar să nu zică apoi că din cauza aceasta vor retrograda, dacă se va întîmpla aşa ceva. Că ar fi capabili să spună asta.


Update / Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat astăzi Universitatea Craiova cu o penalitate sportivă de 3.000 de lei, din cauză că nu a respectat funcţiile în cadrul colectivului tehnic al echipei, conform contractelor existente.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.