Liga 1

Alexe poate ajunge la Fiorentina » Noul Mutu

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marius Alexe are şanse mari să ajungă la Fiorentina în această vară dacă Adrian Mutu se va despărţi de echipa din Firenze


Dinamoviştii îşi freacă mîinile şi aşteaptă oferte din Occident care să completeze bugetul pentru sezonul viitor. Marius Alexe ar putea fi cel mai important transfer al "cîinilor" în această vară. Surse din Ştefan cel Mare susţin că fotbalistul de 20 de ani este dorit de Fiorentina, emisari ai italienilor fiind prezenţi la mai multe partide ale lui Dinamo din acest sezon pentru a-l urmări!

Pentru ca afacerea să se realizeze în această vară există o condiţie. "Am vorbit cu cei de la Fiorentina şi ne-au spus că îl vor pe Alexe, însă vor face o ofertă concretă doar dacă Adrian Mutu va pleca în această vară. Ne-au spus că au oferte pentru el din Turcia, din Rusia, dar şi din alte campionate", a povestit unul dintre conducătorii roş-albilor. O altă variantă este cea a transferului temporar. Adică Dinamo să primească o sumă de bani, în jurul unui milion de euro, pentru un împrumut pe un sezon cu posibilitatea unui transfer definitiv.

Surse din Ştefan cel Mare susţin că suma de transfer s-ar ridica undeva în jurul cifrei de 3,5 milioane de euro.


"Mă gîndesc doar să batem la Alba Iulia, nu ce echipe sînt interesate de mine. Sînt foarte onorat de atenţia străinilor, dar mă gîndesc că ar fi o pată neagră pe emblema clubului să pierdem la ultima clasată"
Marius Alexe, mijlocaş Dinamo

"Alexe ar putea pleca la o echipă importantă din Europa pe bani mulţi. Nu mă refer la Inter Milano, este vorba de altă formaţie"
Ioan Becali


5 goluri în 29 de meciuri în toate competiţiile a înscris tînărul mijlocaş pentru Dinamo în acest sezon


Lucescu jr. îl cheamă la "naţională"
Răzvan Lucescu a admis că îl are în vederi pe Alexe pentru amicalele "tricolorilor" din perioada 27 mai - 5 iunie cu Ucraina, Macedonia şi Honduras. I-a trecut cu vederea fuga din cantonament, doar fiindcă nu s-a petrecut cu el antrenor: "Alexe a fost o victimă în acel moment. Dacă el continuă să aibă evoluţii foarte bune, cu siguranţă va fi la echipa naţională. Este pe lista mea pentru viitorul turneu al reprezentativei. Dacă eu l-aş fi reprimit pe Alexe la echipă? Cred că aţi sesizat foarte bine cum văd eu astfel de situaţii". Selecţionerul se referă la faptul că după ce Mutu i-a fugit din cantonament, nu l-a mai convocat la lot.


5.000 euro pe lună pentru "Cap de Zmeu"
Cătălin Munteanu, 31 de ani, liber de contract peste 3 săptămîni după ce-i expiră acordul cu FC Braşov, a fost ademenit de "cîini" să revină după doi ani în Ştefan cel Mare. Gazeta de duminică a prezentat dialogul dintre mijlocaşul stînga şi oficialii dinamovişti, însă tratativele nu s-au materializat încă întrucît bucureştenii i-au oferit un salariu de 5.000 de euro pe lună, de 3 ori mai mic decît cel actual! "Eu nu vin pentru mărunţiş!", ar fi reacţionat fotbalistul cînd a auzit propunerea dinamovistă. Părţile vor continua tratativele, întrucît liderii vestiarului le-au cerut şefilor transferul lui Cătălin Munteanu.

Victor Becali: "Vamă ar fi bun la Dinamo"
Victor Becali, apropiat al clubului dinamovist, l-a lăudat pe Dinu Gheorghe, încă numărul 1 executiv la Braşov: "Eu îl apreciez, ştie bine ce părere am despre munca lui sub Tîmpa. Ne-am întîlnit la o cafea şi chiar i-am spus că el ar fi potrivit la Dinamo, are în sînge urme de alb-roşu". La GSPTV, Dinu Gheorghe a replicat: "Victore, ce faci, dai din casă?!".

"Vreau să mai stau 2 ani"
Chiar dacă lista contestatarilor s-a mărit mai nou şi cu Ioan Becali, Cornel Ţălnar este sigur pe el: "O victorie la Alba şi una cu Astra ne-ar facilita prezenţa în Europa League, iar dacă ajungem acolo eu îmi voi prelungi contractul pe încă doi ani. Ca antrenor principal al lui Dinamo, reţineţi!". Tehnicianul nu e modest: "Cît timp am avut linişte, am jucat cel mai bun fotbal din România. Cînd a intrat dihonia în echipă, totul s-a schimbat. Nici 7 Mourinho, 10 Del Bosque şi 20 de Capello nu mai pot face performanţă astfel". (Dan Henegar - Alba Iulia)

"Jucăm pentru fanii din Ardeal"
Dinamoviştii au fost impresionaţi de primirea făcută de fani în Ardeal. Florin Bratu chiar a spus: "Este o motivaţie în plus că jucăm la Alba, oraşul natal al lui Papa Ţălnar. Ştim că avem mulţi suporteri în Ardeal şi nu vrem să-i dezamăgim. Am văzut meciul Unirii cu Steaua şi cred că sîntem capabili să nu facem gafele celor din Ghencea, care au pierdut aici". (Dan Henegar - Alba Iulia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.