Campionate

Barcelona e la o victorie de titlu » Madrilenii depind de Valladolid

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

FC Barcelona trebuie să bată în ultima etapă echipa de pe locul 18 ca să ia titlul, dar Real crede într-un miracol


Campioana din Primera se va stabili în runda de final. Învingătoare cu 3-2 la Sevilla, FC Barcelona a conservat punctul în plus peste Real (5-1 cu Bilbao) şi trebuie să bată acasă pe Valladolid ca să-şi păstreze titlul. O misiune aparent simplă, fiindcă rivala se află abia pe locul 18. Luptă însă pentru evitarea retrogradării şi-şi va vinde scump pielea, lucru de care se leagă marile speranţe ale madrilenilor - şi ei vor întîlni o formaţie în pericol,  Malaga -, ca echipa catalană să fie încurcată.

"Avem o şansă, ne agăţăm de ea. Sper ca Valladolid să bage autobuzul în poartă", a zis Arbeloa, completat de Casillas: "Poate că Javier Clemente va reuşi să ne dea o mînă de ajutor". Tehnicianul spaniol e recunoscut totuşi pentru antipatia faţă de Real. În plus, în 2008 a preluat Murcia în aceleaşi condiţii ca pe Valladolid, fără a reuşi s-o salveze de la retrogradare.

"Războiul nu s-a terminat. Clemente ne va face viaţă grea", a admis Guardiola. Antrenorul Barcelonei a încercat să alunge euforia oamenilor săi: "Nu avem nimic de celebrat. Fanii nu ne cred campioni pentru că nu sîntem, iar jucătorii nu se simt astfel fiindcă o să mă ocup eu de asta". Cu Valladolid, nu vor evolua Xavi (suspendat) şi Maxwell (accidentat).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.