Campionate

An albastru în Premier League. Chelsea e campioană

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chelsea (8-0 cu Wigan) e campioană după 3 sezoane de dominaţie a lui Manchester United. Londonezii vor disputa sîmbătă şi finala Cupei


Tocmai din 1989, perdanta fiind atunci Liverpool, nu s-a mai întîmplat ca echipa de pe primul loc în Premier League înaintea etapei finale să piardă titlul. Chelsea a respectat tradiţia. A demolat-o cu 8-0 pe Wigan şi e din nou campioană cu un punct mai mult decît Manchester United, cea care triumfase în precedentele trei ediţii. Vezi imagini din muzeul lui Şahtior Doneţk! Ghid a fost Mircea Lucescu! (video)

Suspansul n-a durat mult. La prima ocazie, albaştrii au şi deschis scorul (6), cînd Anelka a reluat în plasă mingea pasată de Malouda, aflat însă într-un uşor ofsaid. Contra lui Stoke, United a replicat în minutul 31, Fletcher trimiţînd facil în plasă din 2 metri. Exact în acelaşi timp însă, moment crucial pe "Stamford Bridge". Lampard a ştiut să cadă după ce a fost ţinut lejer de Caldwell. Penalty şi eliminare. Tot Lampard (n-a vrut să-l lase pe Drogba) a finalizat.

Din acea clipă, nu a mai contat decît diferenţa cu care vor cîştiga favoritele. Manchester s-a oprit la 4-0, Chelsea a mai înscris de 6 ori, prilej pentru Drogba, cu o "triplă", să termine primul în topul golgeterilor, cu 29 de reuşite (Rooney a rămas la 26). Iar Carlo Ancelotti poate deveni întîiul antrenor debutant care face eventul dacă va cîştiga şi Cupa în finala din 15 mai cu retrogradata Portsmouth.


103 goluri a dat Chelsea în 2009-2010, bătînd recordul (97) în Premier League stabilit de Man. United în 1999-2000

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.