Liga 1

Cadu a dus CFR-ul la un pas de titlu ca şi în 2008: "Am schimbat colţul şi destinul"

Ricardo Cadu, Cadu, CFR Cluj

Articol de Valentin Şchiopu  —  joi, 13 mai 2010

Cadu a fost omul decisiv al CFR-ului la cele mai mari performanţe interne ale grupării din Gruia.  A transformat penalty-ul decisiv şi în 2008.


Ricardo Cadu (28 de ani) a tras storurile peste un nou sezon din campionatul României. S-a întîmplat şi în mai 2008, cînd a marcat tot din penalty, golul victoriei, pe terenul rivalei U Cluj, 1-0. "Atunci am avut emoţii mari de tot. Mă gîndeam că o ratare ar fi echivalentă cu pierderea primului titlu din istoria clubului. Mi-am făcut cu greu curaj, am tras în dreapta lui Merlier şi am sprintat în direcţia fanilor noştri. Am trăit o bucurie de nedescris", a rememorat căpitanul ardelenilor.

La Craiova, portughezul a intrat din nou în istorie, cu un 11 metri fructificat în minutul 90+3. "Acum am schimbat colţul şi destinul unui meci ce părea pierdut încă de la pauză. Am tras în stînga portarului şi mingea a intrat în poartă. Nu m-am mai gîndit la nimic înaintea execuţiei. Mi-am păstrat calmul, concentrarea. Sînt pregătit pentru astfel de momente. Exersez tot timpul, la antrenamente, loviturile de pedeapsă", a explicat stoperul.

Cadu s-a arătat impresionat de reacţia colegilor săi, la pauza meciului de la Turnu Severin: "Au venit toţi jucătorii la cabine, inclusiv cei care erau rezerve. De la ei a pornit reacţia noastră de orgoliu. Ei au fost cei care ne-au încurajat şi ne-au spus că putem cîştiga. Faptul că ei şi antrenorul aveau încredere în noi, chiar şi în acele condiţii, ne-a dat aripi. Echipa a fost mai unită ca oricînd. Am ştiut atunci că, dacă dăm gol repede, vom şi cîştiga".


11 goluri în 99 de meciuri de Liga I are Cadu în tricoul clujenilor


"Ar fi bine pentru fotbalul românesc ca Iancu să se retragă definitiv! El a căutat tot timpul războiul. Ce a făcut Iancu în fotbal, cîte trofee a cîştigat?!"
Cadu, căpitan CFR

"Cine spune că la Craiova - CFR a fost blat ori e prost, ori nu ştie fotbal!"
Cadu, căpitan CFR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.