Liga 1

Becali insinuează că Hagi e în spatele plecării echipei din Ghencea!

Gica Hagi, Gigi Becali, Steaua

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şefii Stelei, în frunte cu patronul, cred că nu doar Iordănescu, ci şi "Regele" ar fi în spatele ministrului Apărării. Becali a vorbit ieri în premieră despre posibilitatea ca MApN să gireze înfiinţarea unei noi echipe, care să joace pe Ghencea.

"Oprea e susţinut de foste glorii steliste", spune Becali
Războiul dintre Gigi Becali şi ministrul Gabriel Oprea scoate la suprafaţă o ipoteză surprinzătoare. Oamenii importanţi din conducerea Stelei, în frunte chiar cu patronul, îl bănuiesc şi pe Gică Hagi că face parte dintre susţinătorii din umbră ai omului numărul 1 din MApN.

Primul nume pe care Becali l-a rostit imediat după ce s-a declanşat disputa cu Oprea ca fiind un aliat al Armatei a fost cel al lui Iordănescu. "Este prietenul lui Oprea şi lucrează împreună cu el", a spus Becali, care a adăugat misterios: "Mai sînt şi alţii, dar acum nu zic mai multe".

"Hagi îşi pregăteşte terenul"
Următorul pe listă e un nume şi mai greu: Gică Hagi. De ce îl bănuiesc Becali şi apropiaţii săi pe Hagi că ar complota alături de MApN? Explicaţia lor: "Păi, chiar el s-a dat de gol acum cîteva zile. A spus că ar antrena-o din nou pe Steaua, dar nu atîta vreme cît Becali e patron. Cum adică, din moment ce echipa e a lui Gigi? Deci Hagi pregăteşte ceva, e clar, şi se gîndeşte că echipa nu va mai fi a lui Gigi".

Reapare CCA?
Pentru a susţine suspiciunea că există foste glorii alături de Oprea, Becali a adăugat: "Dacă vor să-şi facă o altă echipă care să joace pe Ghencea, cei din minister au nevoie de un intermediar sau doi pentru că un club departamental n-ar avea voie să participe în cupele europene".

Mai mult, Becali a vorbit ieri pentru prima dată despre posibilitatea ca MApN să înfiinţeze o nouă echipă care să joace pe Ghencea! "Să-şi facă o altă echipă, să fie sănătoşi, dar echipa aia nu va putea să se numească Steaua 2010 sau Steaua nu ştiu cum. Ar trebui să fiu eu de acord şi vă daţi seama că nu le voi da acceptul să folosească numele! Probabil că echipa se va numi CCA", a încheiat Becali.

Nici un comentariu de la "Rege"
Hagi n-a răspuns ieri la telefon pentru a comenta suspiciunile şefilor din Ghencea, în frunte cu Gigi Becali. Miercuri, atunci cînd GSP a discutat cu "Regele" şi i-a cerut un comentariu strict despre posibilitatea ca Steaua să plece din Ghencea la Buzău, Hagi a fost scurt: "Nu comentez nimic".

"O să se convingă toată lumea că în spatele lui Oprea sînt nişte bagabonţi care vor să-i facă rău lui Becali cu orice preţ"
Gigi Becali, patron Steaua

"Gabriel Oprea este prietenul meu şi vă spun sigur că nu urmăreşte să preia Steaua, ci doar să se respecte legea. Pentru el, respectarea legilor e ca o icoană"
Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua

"Dacă ei vor face o nouă echipă, le-ar trebui mulţi ani şi multe performanţe pentru a atrage suporterii actualei echipe Steaua"
Gigi Becali, patron Steaua

PRECEDENT
Hagi s-a opus preluării Stelei de către Becali
În actualul context, un amănunt extrem de important e poziţia vehementă pe care Hagi a avut-o în urmă cu 8 ani. Atunci, Gigi Becali dorea să preia controlul majoritar, după ce în perioada 2000-2002 doar susţinuse financiar clubul condus de Păunescu şi Piţurcă. La vremea respectivă, între Hagi şi Becali a avut loc un schimb de replici violent. Pînă la urmă, în ianuarie 2003, s-a votat ca Gigi Becali să preia controlul majoritar al clubului, devenind patron.

Ce a zis Hagi atunci:
"Obiectivul acestor persoane este să facă afacerea vieţii lor, nu să construiască un club bine organizat, care să aibă un plan pe termen lung şi care să facă performanţe pe plan extrem. Conducerea a pus monopol pe club, membrii fondatori au fost daţi afară fără să-i anunţe cineva."

Cum i-a răspuns Becali:
"Şi-a dezvelit caracterul murdar. Eu nu dau milioane de dolari ca să fiu condus de membrii fondatori. E un papagal. A dat dovadă de o perversitate de ultimă speţă. Hagi e un tîmpit, un dobitoc cu mintea îngustă. Are ură pe Piţurcă şi venin împotriva mea. E un analfabet, o zdreanţă şi o jigodie".

"Hagi e un tip răzbunător!"
Gigi Becali nu o spune răspicat, dar lasă să se înţeleagă că e posibil ca naşul său să fie în barca lui Gabriel Oprea.

- Domnule Becali, aţi spus că în spatele lui Gabriel Oprea există persoane ...
- Da, dom'le! Aşa e şi am mai multe semnale despre acest lucru. Gabi Oprea este o persoană care vrea să-mi facă rău, dar o să se convingă toată lumea că şi-a făcut singur rău. Are mare influenţă politică şi crede că o să mă distrugă el pe mine. Îi mai auzeam că vin să ne dea ei afară din Ghencea. Numai dacă vine Oprea cu tancul şi trage şi cu mitraliera şi dă şi de două ori din cap, poate doar aşa va reuşi el să mă dea afară din Ghencea.

- Cine credeţi că-l sprijină pe Oprea?
- Sînt sigur că Iordănescu e unul dintre ei pentru că toată lumea îmi spune acelaşi lucru, dar cred că nu doar el. Cîtă lume nu se dă cu puterea pentru o bucăţică de pîine?!

- Este adevărat că îl bănuiţi pe Hagi?
- El m-a pus pe gînduri pentru că, după ce ne-am întîlnit şi am dat mîna, a zis pe la televizor că nu s-a împăcat cu mine. M-am convins că a fost şi a rămas un tip răzbunător. Ştiu eu mai multe, dar am preferat să tac, să nu mai fac scandal.

- Despre ce e vorba?
- Păi, Dinu Gheorghe a stat de vorbă recent cu Hagi şi l-a învăţat ce să zică, ce să facă. Nu l-aţi văzut pe Hagi ce-a zis zilele trecute? Că el vine la Steaua doar dacă pleacă Becali, că în alte condiţii el nu acceptă să fie antrenor la Steaua.

- Dar chiar credeţi că Hagi ar vrea să se ocupe de o nouă echipă Steaua, care să joace-n Ghencea?
- E posibil ca Oprea în acest moment să se gîndească la oricine care să-i bage bani în stadion, pentru că altfel arena asta va ajunge o ruină în maximum trei luni. Nu ştiu şi nu mă interesează dacă o să-i dea Steaua lui Hagi. Dar în Ţara Românească, unde totul e pe dos, e posibil. Oricum, ceea ce face Oprea în acest moment e o mare golănie.

"Hagi a zis că antrenează în Ghencea doar dacă nu mai e Becali. Uite că am plecat de-acolo, dar cu tot cu Steaua. Hagi să se ducă liniştit în Ghencea şi să antreneze betoanele"
Gigi Becali, patron Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.