Liga Campionilor

Mourinho a luat tot cu Inter. Şi pleacă?

Articol de Andrei Niculescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul portughez e tentat să plece la Real, urmînd să fie înlocuit cu Mihajlovici.

La 6 ani după triumful cu FC Porto, Mourinho a cîştigat din nou Liga şi a făcut Marele Şlem. La finalul celui de-al doilea sezon cu Inter, antrenorul portughez a cîştigat tot ceea ce se putea şi caută deja altă provocare. Jose s-a bucurat mai uman aseară, şi fără provocări. Şi-a luat băiatul în cîrcă, iar la poza de grup de după premiere s-a afişat cu mingea cu care s-a jucat finala. Ar putea fi cadoul la despărţirea de "nerazzurri" şi preludiul mutării la Real.

Madrilenii i-au pregătit contractul pe 3 sezoane şi 10 milioane de euro salariu anual. Portughezul de 47 de ani se va decide săptămîna viitoare, iar dacă va pleca, Moratti are soluţia înlocuirii. Sinişa Mihajlovici, care aseară s-a aflat în tribună pe "Bernabeu", este gata să lase Catania ca să se întoarcă după doi ani la Inter, tehnicianul sîrb fiind secundul lui Roberto Mancini.


5 trofee a cucerit Jose Mourinho în doi ani la Inter: două titluri, Cupa şi Supercupa Italiei, plus Liga Campionilor

S-au îmbrăţişat la final
Foşti colaboratori la FC Barcelona între 1997 şi 2000, Louis van Gaal şi Jose Mourinho nu s-au ocolit aseară pe Bernabeu. Înaintea fluierului de start au dat mîna amical, iar la final s-au îmbrăţişat (foto), olandezul felicitîndu-l pe antrenorului Interului pentru victorie.

Materazzi, singurul italian
Inter a cîştigat Liga pentru Italia fără a avea nici măcar un singur jucător italian în primul unsprezece! Şi-ar fi terminat finala aşa, dacă Mourinho nu l-ar fi introdus pe Materazzi în minutul 90+2.

Italia rămîne cu 4 echipe în Ligă
Prin victoria de aseară, Inter a asigurat Italiei patru echipe în Ligă  şi în sezonul 2011-2012. Dacă învingea Bayern sau la finalul celor 90 de minute scorul era egal, atunci Germania i-ar fi depăşit pe azzurri în ierarhia coeficientului UEFA, cel care determină numărul de reprezentante în competiţiile europene.

Milito, omul finalei
Cum era de aşteptat, Diego Milito a fost desemnat de UEFA omul finalei. Atacantul în vîrstă de 30 de ani a decis practic meciul, prin golurile marcate în minutele 35 şi 70. El a ajuns astfel la 6 reuşite în actuala ediţie a competiţiei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.