Liga 1

Dorinel e anchetat pentru că propunea blaturi!

Dorinel Munteanu, Munteanu, Otelul

Articol de Cristian Marinescu, Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Oţelului a plecat panicat către casă după un ceas petrecut în birourile Parchetului. Procurorii îl bănuiesc pe fostul internaţional că era promotorul multora dintre legăturile suspecte cu arbitrii


"Dorinel Munteanu va fi audiat în cel mai scurt timp la DNA în dosarele corupţiei din fotbal" lansa GSP versiunea şocantă în ziarul de marţi. La 48 de ore după ce informaţia a devenit publică, antrenorul Oţelului a ajuns în birourile Parchetului de la Piteşti!

Deschizător de drum pentru Penescu?
Tehnicianul e anchetat într-o speţă derivată din "cazul Penescu": meciuri bizare din perioada cînd o antrena pe FC Argeş (octombrie 2006 - aprilie 2007).

"Conexiunile duc în special către anumiţi arbitri", a explicat o sursă. Iar surprinderea mare ar veni din faptul că, potrivit interceptărilor telefonice aflate la dispoziţia procurorilor, Munteanu lasă senzaţia că ar fi chiar iniţiator al anumitor operaţiuni dubioase! Asta fiindcă Penescu de-abia preluase echipa, nu cunoştea încă subteranele Ligii I, iar Dorinel era primul antrenor român cu care lucra la club. De aici şi suspiciunea că Munteanu l-ar fi introdus pe patronul său în lumea fotbalului din spatele cortinei!

A venit fără avocat
Dorinel a ajuns în Trivale în jurul orei 10:30, singur, îmbrăcat în blugi şi cămaşă cu carouri. Mestecînd gumă, a intrat grăbit şi precipitat în sediul DNA. "Am fost chemat pentru unele precizări. N-am emoţii, dovadă că n-am venit cu avocat", a spus antrenorul pe fugă.

"Vizita" a durat 65 de minute. Munteanu a dat o declaraţie pe circa 5 pagini, oferind explicaţii preliminare despre evenimente întîmplate în urmă cu trei ani. Nu i s-au pus la dispoziţie documente din ancheta care-l vizează şi nici n-a văzut stenograme ale convorbirilor aflate la dosar. Dorinel a trebuit doar să ofere versiunea sa, în scris, despre faptele suspectate la nivel de DNA.


"A trebuit să scriu în declaraţii explicaţiile mele despre anumite lucruri punctuale de interes pentru domnii procurori"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul


La ieşire, avea mina unui om dezorientat. Şi-a mascat cu greu starea de tensiune. "Nu sînt nici martor, nici inculpat. Era normal să mi se pună nişte întrebări despre Penescu. Sînt în proces cu el, l-am dat în judecată pentru calomnie", a spus fostul internaţional.

Aşteptat şi la alte audieri
Apariţia sa la DNA Piteşti nu va rămîne singulară, susţin surse din Trivale. Pe măsură ce ancheta va înainta, Dorinel ar urma să fie convocat din nou pentru detalii suplimentare. "Ştiu numărul meu de telefon şi unde stau, aşa că mă pot chema atunci cînd consideră" a fost reacţia lui Munteanu.

Apariţia bruscă şi surprinzătoare a lui Dorinel în dosarul corupţiei din fotbalul românesc nu-i periclitează deocamdată postul de la Galaţi. Preşedintele Marius Stan merge în continuare pe mîna "Neamţului": "O audiere la DNA nu înseamnă o învinuire sau o vinovăţie. Ne manifestăm în continuare încrederea în Dorinel, fără nici un fel de rezerve".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.