Liga 1

Clujenii cred că Timişoara va fi mult mai tare cu Trombetta pe bancă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Trombetta e acontat de Timişoara, dar forma finală a contractului se negociază încă. "Un contract nu se semnează de azi pe mîine. Discutăm", a spus team-managerul Daniel Stanciu.

Pe ce mizează Timişoara, aducîndu-l pe Trombetta? În primul rînd, pe refacerea unităţii din vestiar. Cei care-l cunosc pe italian, respectiv jucătorii de la CFR Cluj, spun că e un veritabil expert.

"E un antrenor care ţine mult la jucători, îi sfătuieşte, le dă încredere. Te face să te simţi fotbalist, ăsta e adevărul", l-a descris argentinianul de la CFR Cluj, Juan Culio, cel care, sub bagheta italianului, a marcat de două ori în poarta Romei (2-1 pentru Cluj).

"E un om foarte bun, prietenos cu jucătorii. Şi cei care au jucat şi cei care nu au jucat, l-au respectat pe Trombetta", a completat fundaşul Tony.

Apoi, Trombetta e un foarte bun organizator. "Poli va fi mult mai puternică avîndu-l pe Trombetta. Seamănă cu Mandorlini, pentru că pune accent pe organizare", a continuat Culio. Italianul e şi adeptul fotbalului ofensiv, cerut de tribună la Timişoara.

"Îi place să atace, a arătat-o în Liga Campionilor", a mai spus argentinianul. "Este un profesionist, îi place fotbalul, jocul ofensiv, şi vine de la şcoala italiană. În plus, cunoaşte campionatul românesc, ceea ce e un avantaj", a încheiat fundaşul Tony. Cei doi, Culio şi Tony, au fost mereu titulari sub bagheta lui Trombetta.

cifre
21 de puncte din 33 posibile a obţinut Trombetta în cele 11 etape în care a antrenat-o pe CFR în campionatul 2008-2009

4 puncte, o victorie, 2-1 la Roma, şi un egal, 0-0 cu Chelsea, a obţinut CFR cu tehnicianul italian în grupele Ligii Campionilor

10 ani a antrenat Trombetta ca secund la echipe ca Udinese, Perugia, Bologna sau Ancona, fiind asistentul lui Govanni Galeone şi Francesco Guidolin


"Trombetta a fost la Siena să urmărească nişte antrenamente. Am vorbit cu el şi mi-a zis că i-a plăcut mult experienţa din România. Ar fi bun pentru Poli. S-a văzut că şcoala ialiană de antrenori dă rezultate în România"
Paul Codrea, mijlocaş Siena

"Trombetta e o alegere bună"
Renzo Rossi, unul dintre oamenii care l-au sfătuit pe Trombetta să vină în fotbalul din România, consideră că italianul ar fi o variantă bună pentru Poli. "A demonstrat la Cluj capacitatea sa de a antrena în România. El ţine mereu legătura cu toţi cei pe care îi cunoaşte din România, ar vrea să se întoarcă", a spus Rossi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.