Campionate

Peseiro înfruntă azi Spania: "Am început reconstrucţia echipei"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 mai 2010

Într-un interviu acordat cotidianului AS, fostul antrenor al Rapidului Jose Peseiro vorbeşte despre naţionala Arabiei Saudite, echipă pe care a preluat-o în 2009. Peseiro înfruntă astăzi, de la ora 19:00, Spania lui Vicente del Bosque, într-un meci amical care se dispută în Austria.

 

- E grea viaţa în Arabia Saudită?
- În Arabia totul e diferit, cultura de aici şi viaţa socială sînt complet diferite faţă de Occident. Şi fotbalul e altfel, jucătorii au parte de condiţii diferite, de un alt fel de presiune, campionatul nu e foarte disputat şi aproape că nu sînt jucători care să evolueze în afara ţării. E mult de muncă.

- Cum aţi caracteriza reprezentativa Arabiei Saudite?
- E o echipă foarte bine pregătită, cu un fotbal bazat pe tehnică. Problema e că cei mici nu încep să joace fotbal în cadru organizat pînă pe la 15 ani. Nu există grupe de copii, iar cei mici joacă fotbal pe stradă, sînt tehnici, dar nedisciplinaţi tactic.

- Conducătorii cum sînt?
- Nu simţi presiune din partea lor. În doi ani de cînd sînt în Arabia Saudită nu m-a sunat nimeni să-mi spună să titularizez un anumit jucător sau ceva de genul ăsta. Cînd am antrenat la Al-Hilal, de exemplu, am avut probleme de acest gen.

- Ce faceţi în Austria?
- Am început reconstrucţia echipei, după ce am ratat calificarea la Mondial. Ne dorim să găsim jucători care să fie dispuşi să se implice mai mult şi să fie mai profesionişti.

În 2008, Jose Peseiro a fost antrenorul Rapidului, echipă cu care a disputat 17 partide, dintre care 9 victorii, 4 egaluri şi 4 înfrîngeri.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.