CM 2010

Controversele Mondialului » "Golul Fantomă"

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Finala CM 1966 » Anglia - RFG 4-2

În 1966, Anglia cîştiga singura Cupa Mondială din palmares pe teren propriu, învingînd RFG cu scorul de 4-2.

După 90 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 2-2. Hurst a prins un şut puternic pe finalul primei reprize de prelungiri, balonul a lovit transversala, după decizia tuşierului, a intrat în poartă.

Nemţii au protestat vehement, încercînd să-i convingă pe arbitri că mingea nu a trecut linia porţii, dar a fost în zadar. În urmă cu patru ani însă, o analiză video a celor de la Oxford University a ajuns la concluzia că balonului îi mai trebuiau 6 centimetri ca să treacă linia.

Tuşierul Tofik Bakhramov a spus ulterior că el a crezut că mingea a lovit plasa, nu bara transversală. Pe patul de moarte însă, întrebat dacă a fost sau nu gol, sovieticul a răspuns simplu: "Stalingrad". Acesta se referea la bătălia dintre URSS şi nazişti din cadrul celui de-al doilea război mondial, cînd au murit aproape 2 milioane de oameni.

Englezii au cîştigat în cele din urmă partida cu 4-2, Hurst reuşind hat-trick-ul în ultimul minut. Chiar înainte de reuşita sa, suporterii începuseră să intre pe teren de bucurie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.