CM 2010

Maradona, un Piţurcă al Argentinei » Izolaţi de presă

Diego Armando Maradona, Maradona, Argentina

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul "pumelor" a interzis mass-media să se apropie sub 200 de metri de cantonament


Diego Maradona vrea să pregătească Mondialul într-o linişte desăvîrşită. Ca s-o obţină, selecţionerul argentinian reînvie metodele aplicate de Victor Piţurcă din perioada cînd acesta se găsea pe banca "tricolorilor". Astfel, momente cu ziarişti urcaţi în copaci ori căţăraţi pe ziduri pentru a surprinde detalii de la antrenamente se repetă după ani, cu eroi diferiţi.

"Nu ştim ce l-a apucat pe Diego", şi-au arătat perplexitatea jurnaliştii argentinieni cînd au aflat că federaţia, din ordinul lui Maradona, le-a interzis accesul în Centrul de Înalt Randament al Universităţii din Pretoria, unde Messi, Veron şi ceilalţi pregătesc Mondialul. Şi nu doar atît. Tuturor reprezentanţilor mass-media, din întreaga lume, li s-a transmis că nu au voie să se apropie la o distanţă  de mai puţin de 200 de metri de cantonament.

Izolarea le-a fost impusă şi jucătorilor. Maradona le-a cerut să rupă orice legătură cu presa pînă măcar week-end-ul viitor. Altfel, a ameninţat, "cine scoate un singur cuvînt nu va juca la Mondial!".


"La peste 200 de metri, între arbori şi prin intermediul unei crăpături, s-au putut zări siluetele jucătorilor. Dacă aşa ceva reprezintă o strategie, atunci fotbalul a devenit un mister"
"La Nacion", ziar argentinian

"Maradona a pus lacăt pe echipa naţională. Suferim noi, dar mai ales suporterii noştri"
Ole, cotidian argentinian

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.