Liga 1

Dragomir: "Problema la copii şi juniori e aria de selecţie, antrenorii sînt slab pregătiţi"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dumitru Dragomir critică aria de selecţie de la centrele de copii şi juniori şi lipsa de persoane specializate în acest sens.

"La centrele de copii şi juniori au rămas antrenorii slab pregătiţi. Nu sînt interesaţi pentru că-s plătiţi prost. Nu se poate să dai 10-12 milioane de lei vechi unui antrenor care stă de dimineaţă pînă seara şi-i învaţă fotbal pe copii. Foştii fotbalişti trebuie plătiţi bine pentru a se întoarce la lucru.

Am vorbit cu Mircea Sandu şi am zis să luăm măsuri: ca în prima ligă să joace măcar 3 români. Nu trebuie să ne luăm după Italia. Aş mai vrea ca junorii să nu plece din ţară pînă la 22 de ani, cu toate că nu cred că putem face mare lucru în această privinţă. Cu bani îi ia cu părinţi cu tot, dacă e talentat copilul.

Centrele de copii şi juniori ale echipelor din Liga 1 sînt foarte bine dotate, dar problema e aria de selecţie, selecţia se face prost, pentru că nu avem oameni specializaţi. Politica e proastă, pe majoritatea în fotbal nu-i interesează ziua de mîine, ci doar cea de azi.

Mircea Sandu a avut foarte mare grijă, le-a dat tot ce au avut nevoie, de la copii la tineret, acum fac pe banii lor un centru la Buftea, nu la Mogoşoaia. Consiliile judeţene de sport sînt la pămînt, nu-i interesează.

Anglia are o metodă şi mai bună, dacă ai jucat cîteva meciuri la naţională, poţi merge şi în campionatul lor", a spus Dragomir la "Contraatac", de la GSP TV.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.