CM 2010

Vedeta echipei » Steven Pienaar

Articol de Ovidiu Bolea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Data naşterii: 17 martie, 1982

Locul naşterii: Johannesburg  (Africa de Sud)

Carieră:
1999-2001 Ajax Cape Town
2001-2006 Ajax Amsterdam
2006-2008 Borussia Dortmund
2008 - ??? Everton

Selecţii: 42

Steven Pienaar este jucătorul de care se leagă marile speranţe ale fanilor ţării gazde, în privinţa unei calificări în faza eliminatorie. Pienaar e poate cel mai bun produs al fotbalului din Africa de Sud, şi care acum are de suportat o presiune uriaşă.

Titular indiscutabil la Everton, 30 de meciuri în acest sezon, Pienaar e un nou jucător la echipa de pe Goodison Park. Ajuns la maturitatea deplină ca fotbalist, sud-africanul a reuşit să facă faţă rigorilor din Premier League, fiind de multe ori, cel mai important jucător de la mijlocul terenului la Everton. Foarte abil, cu o capacitate mare de efort şi un dribling excelent, Pienaar e exact în pase şi posedă un şut foarte bun.

Chiar dacă 'naţionala' Africii de Sud nu a mai disputat preliminarii, fiind automat calificată pentru turneul din această vară, Pienaar a arătat la Cupa Confederaţiilor că este un jucător determinant, iar o eventuală supriză venită din partea amfitrionilor îl va avea cu siguranţă în prim plan pe decarul 'Bafana Bafana'.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.