CM 2010

Australienii caută antidot pentru Jabulani » Ochelari cu cameră video

Mark Schwarzer, Scwarzer, Australia

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Portarul Schwarzer experimentează un sistem care-l ajută să descopere traiectoriile imprevizibile ale noului balon de Mondiale.


După ce englezii au mers la inventatorul Jabulani, mingea ce provoacă deja coşmaruri portarilor, ca să-i afle secretele, australienii au pornit cercetările pe cont propriu. Şi au făcut apel la tehnologie, alegîndu-l "cobai" pe Mark Schwarzer. Goalkeeperul de 37 de ani a fost dotat cu ochelari prevăzuţi cu lentile polarizate, cască, microcameră video plus o memorie internă conectată prin USB la un calculator, preţul acestui accesoriu atingînd 300 de euro.

În timpul şedinţelor de antrenament, în care Schwarzer e bombardat din toate poziţiile şi de la diferite distanţe, se stochează mii de imagini şi filmuleţe. Care descompun traseele balonului din momentul executării şutului pînă cînd ajunge în braţele portarului. Australienii speră ca, folosind "ochelarii-minune", să fie feriţi de surprize neplăcute la turneul final. "Ne sînt de mare ajutor şi la corectarea erorilor defensive", a asigurat antrenorul Tony Franken.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.