Tenis

Francesca Schiavone a cîştigat turneul de la Roland Garros

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Francesca Schiavone s-a impus în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, realizînd cea mai importantă performanţă a carierei.

JUCĂTOARE SET I SET II
Francesca Schiavone 6
7(7)
Samantha Stosur 4 6(2)

Cronică

În primul set, cele două jucătoare şi-au cîştigat game-urile pe propriul serviciu pînă la scorul de 4-4, cînd Francesca Schiavone s-a desprins decisiv. Italianca a avut trei şanse de break, două dintre acestea fiind salvate de Stosur. Cea de-a treia minge de break, însă, a fost fructificată de Schiavone, datorită unei duble greşeli comise de australiancă. Astfel, favorita 17 s-a impus în actul inaugural cu 6-4. La primul serviciu, Francesca Schiavone a avut un procentaj de 75%, net superior celui al Samanthei Stosur care a fost de 50%.

Setul secund a început cu dominaţia Samanthei Stosur care a condus cu 4-2, graţie unui break reuşit la scorul de 2-1. Italianca a revenit şi a restabilit egalitatea, 4-4, egalitate care s-a menţinut pînă la 6-6, cînd s-a ajuns la tie-break. Francesca Schiavone a dominat cu autoritate tie-break-ul pe care şi l-a adjudecat cu 7-2, reuşind astfel să cîştige primul turneu de Grand Slam al carierei.

Graţie acestei performanţe, italianca Francesca Schiavone va deveni cea mai bine clasată tenismenă din ţara sa, după ce va urca pe poziţia şapte în clasamentul WTA.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.