CM 2010

Antrenorul » Huh Jung-Moo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Poreclit "Jindogae" (cîine de vînătoare) datorită agresivităţii sale în teren, Huh Jung-Moo este unul dintre fotbaliştii coreeni care au reuşit să pătrundă în Europa încă din anii '80.

Fostul mijlocaş a evoluat timp de 3 sezoane la PSV Eindhoven (80-83) şi a revenit apoi la Seoul pentru a intra în corpul tehnic al Federaţiei Coreene.

Jung-Moo a fost mai întîi secund al primei reprezentative, apoi a trecut pe la Hyunday Horang-i şi Posto Atoms, pentru ca în 94 să revină în stucturile echipei naţionale. Tehnicianul a renunţat din nou în '95, dar s-a lăsat ademenit de o nouă propunere şi a devenit selecţionerul Coreei de Sud în 1998, post pe care l-a ocupat pînă în 2000.

7 ani după aceea, la capătul unui mandat reuşit pe banca lui Chunnam Dragons, Huh Jung-Moo a preluat din nou funcţia în care s-a simţit cel mai bine. Decizia s-a dovedit a fi una corectă, mai ales în condiţiile în care a calificat echipa asiatică la Mondial şi a fost desemnat cel mai bun antrenor AFC în 2009 graţie recordului de 27 de meciuri consecutive fără înfîngere la conducerea "tigrilor".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.