Liga 1

"Eu sînt Piţurcă. Uitaţi de Gigi!" » Antrenorul va demisiona dacă Gigi Becali îl va critica

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul i-a şocat pe suporteri mărturisindu-le că e conştient că Becali îl foloseşte ca paravan în faţa lor

Fostul selecţioner garantează că nu va accepta criticile patronului şi că va demisiona în secunda în care Gigi îşi încalcă promisiunile


Victor Piţurcă îşi ia măsuri de siguranţă înainte să semneze contractul cu Steaua. Îngrijorat din cauza relaţiei proaste pe care echipa a avut-o cu suporterii în ultimii doi ani, un motiv de tensiune permanentă, antrenorul a discutat din nou cu fanii despre secretele revenirii sale în Ghencea după 6 ani. Îi anunţase deja pe ultraşi că vrea să aibă o întîlnire cu ei după instalarea sa în funcţie, dar cel mai recent dialog avut cu Piţi i-a impresionat pe suporteri.


Piţurcă: "Vă păcăliţi dacă aveţi impresia că-l lăsaţi pe Gigi fără soluţii înjurîndu-i pe cei care stau pe bancă. Steaua are nevoie de antrenor şi cineva tot va conduce echipa. Dacă refuz eu, vine altul. Deci aveţi de ales între mine şi altcineva!".

Suporteri: "Nea Piţi, dar de ce nu înţelegi că Becali te foloseşte ca paravan? El asta vrea, să nu mai fie contestat, şi profită că noi te apreciem şi te respectăm!".

Piţurcă: "Da, aşa e, mă foloseşte ca paravan!".

Suporteri: "Păi, şi-atunci de ce accepţi?".

Piţurcă: "Fiindcă meseria mea asta e, de antrenor. Şi vreau să cîştig campionatul dacă vin, adică exact ce visaţi şi voi. De-asta nu mă interesează ce vrea Gigi, dacă şi cum se foloseşte de mine. Simt că pot să fac ceva pentru Steaua, voi asta trebuie să înţelegeţi! Din momentul în care vin eu antrenor, uitaţi de Becali! O să vedeţi că se va schimba şi el, n-o să mai critice pe nimeni la televizor!".

Suporteri: "Am mai auzit asta şi cînd a venit Hagi, şi cînd i-a urmat Lăcătuş...".

Piţurcă: "Eu am stabilit clar cu Gigi toate astea, i-am zis să nu-şi mai dea cu părerea despre echipă şi el a acceptat. Dacă el nu-şi respectă promisiunile, plec imediat şi gata! Să nu credeţi c-o să accept să fiu călcat în picioare! Eu am bani, nu vin la Steaua să mă îmbogăţesc. Cînd o să-l vedeţi pe Becali criticînd vreun jucător la TV sau dîndu-şi cu părerea despre tactică, atunci să ştiţi că eu voi demisiona!".


"Să nu credeţi că dacă vine Piţurcă, gata, Gigi n-o să mai critice echipa la TV după un meci mai slab! Becali aşa e el şi nu-l va schimba nimeni!"
Marius Lăcătuş, fost antrenor al Stelei

"Venirea lui Piţurcă la Steaua e cel mai bun lucru care i se putea întîmpla clubului din Ghencea. E antrenorul perfect pentru roş-albaştri!"
Gheorghe Popescu, fost internaţional

"Piţi va rezolva problema cu suporterii, sută la sută! Oamenii au încredere în el şi-l privesc ca pe unul de-al lor, ăsta e marele lui avantaj"
Gheorghe Popescu, fost internaţional


De ce vrea să scape Piţi
Dacă Becali ar înceta să se mai implice în deciziile antrenorului, ar fi o premieră de cînd e el la club. Chiar Piţurcă a plecat ultima oară din Ghencea, în 2004, după ce patronul i-a cerut să-l scoată din lot pe Romeo Pădureţ. Piţi n-a acceptat şi a demisionat. Bergodi şi Stoichiţă, antrenorii care au condus Steaua în sezonul trecut, au avut şi ei parte de imixtiunea lui Becali. Italianul a demisionat fiindcă proprietarul clubului a vrut să intre în vestiar la pauza jocului cu Sheriff (0-0). "Lippi" s-a trezit de cîteva ori cu patronul în cabină, înaintea partidelor din campionat. Cu Poli Iaşi (2-1), Gigi a făcut tactica: i-a cerut lui Cristi Tănase să joace doar dintr-o atingere.

E obsedat că a fost înjurat
Apropiaţi ai lui Piţurcă au povestit care e cea mai mare dezamăgire cu care a rămas antrenorul: "El n-a uitat nici acum momentele în care tot stadionul scanda <Piţi, lasă-ne!>. Şi mai urît a fost că l-au înjurat o dată la un meci care se juca de Paşte. Pentru Piţurcă, asta e ca o obsesie şi nu va uita acele momente niciodată!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.